L’Oréal Groupe a urcat pe locul nouă în clasamentul Equileap privind egalitatea de gen, ediția 2024. Pentru realizarea clasamentului, Equileap a evaluat 3.795 de companii cotate la bursă, din 27 de piețe la nivel global.   

Raportul clasifică companiile în funcție de mai multe criterii cheie, inclusiv echilibrul de gen în cadrul Consiliului de Administrație, la nivelul executive & senior management, precum și la nivelul întregii forțe de muncă. Diferențele de remunerație între femei și bărbați, politicile privind concediul pentru creșterea copilului, combaterea hărțuirii la locul de muncă sau lanțul de aprovizionare sunt de asemenea analizate. În cadrul Grupului L’Oréal, femeile reprezintă jumătate din membrii Consiliului de Administrație, 32% din membrii Comitetului Executiv, 57% din toate pozițiile cheie și 62% dintre directorii internaționali de mărci din portofoliul companiei.  

”La nivel local, echipa L’Oréal România este un mix extraordinar de personalități și vârste diverse. Mai mult de atât, deși există o preponderență a doamnelor și domnișoarelor, și domnii sunt din ce în ce mai interesați de domeniu, un aspect care se reflectă în procentajul echilibrului de gen al subsidiarei, care arată o creștere constantă și considerabilă în fiecare semestru”, a declarat Magdalena Crîng, HR Director L’Oréal România. 

Tot în 2024, Grupul L’Oreal a obținut scorul A pentru practicile de sustenabilitate, fiind inclusă de organizația non-profit de mediu Carbon Disclosure Project (CDP) pe lista companiilor care se remarcă prin transparență în ceea ce privește impactul asupra mediului și demonstrează performanțe remarcabile în abordarea schimbărilor climatice, protejarea pădurilor și asigurarea securității apei.