L’Oréal anunță semnarea unui acord pentru achiziția acțiunilor Gjosa, o companie din Elveția pionieră în inovații pe bază de tehnologie de fragmentare a apei. Anterior achiziției, L’Oréal și Gjosa au colaborat la realizarea capului de duș profesional L’Oréal Professionnel Water Saver, inclus în “Top 100 cele mai bune invenții ale anului 2021” al TIME Magazine.

Tehnologia de fragmentare a apei folosită pentru L’Oréal Professionnel Water Saver permite saloanelor să reducă consumul de apă în timpul spălării părului cu până la 69%, fără a reduce calitatea serviciului. Începând din 2023, capul de duș a fost implementat în peste 10.000 de saloane profesionale de îngrijire a părului din Europa și Orientul Mijlociu, inclusiv pe piața din România, ajutând la economisirea a peste 182 milioane de litri de apă, echivalentul a 72 de bazine olimpice. Compania intenționează ca în urmăritorii ani, capul de duș să fie introdus în peste 200.000 de saloane din întreaga lume.

”Achiziționarea Gjosa consolidează și mai mult abilitatea noastră de a plasa  sustenabilitatea la baza produselor și serviciilor noastre, permițându-ne să integrăm cu ușurință tehnologia de economisire a apei în noile formule și inovații de Beauty Tech. Împreună putem crește rapid soluțiile de frumusețe sustenabile cu performanțe îmbunătățite, care consumă mai puține resurse și pe care le putem introduce în ecosistemul de frumusețe extins”, a declarat Nicolas Hieronimus, CEO L’Oréal Groupe. 

”L’Oréal a fost cel mai important partener al nostru, astfel că fuziunea cu Grupul L’Oréal vine natural, pe măsură ce căutăm să ne bazăm pe succesul timpuriu al Water Saver și să transformăm acest lucru în noi cazuri de utilizare, factori de formă și piețe. Parteneriatul nostru a fost extrem de deschis și colaborativ de la început, astfel că întreaga echipă Gjosa este entuziasmată pentru acest nou capitol în calitate de membru al familiei și culturii Grupului L’Oréal”, a spus Amin Abdulla, Co-Fondator Și Board Member, Gjosa.

Această achiziție este supusă condițiilor standard prealabile și se așteaptă să fie finalizată în următoarele săptămâni.