Pe 16 mai 2024, 48 de lideri din mediul de afaceri și reprezentanți ai unor organizații non-guvernamentale, s-au reunit la invitația ENGIE Romania și Habitat for Humanity pentru o acțiune de voluntariat având ca obiectiv finalizarea a patru locuințe în satul Moara Nouă, județul Prahova. 

Acțiunea de voluntariat s-a desfășurat sub umbrela CEO Build, un eveniment în care lideri locali de afaceri, ai opiniei publice și ONG-uri se reunesc timp de o zi pentru cauze sociale care să inspire și să consolideze comunitățile locale. 

În noile case vor locui 12 familii, însumând 45 de membri, iar beneficiarii au fost selectați de Habitat for Humanity România, în colaborare cu autoritățile locale. 

Cred cu tărie că astfel de zile de voluntariat ne reamintesc cât de important este să investim în comunități și să avem grijă de aproapele nostru. A fost, desigur, privilegiul meu să petrec o zi de muncă alături de parteneri, clienți, colegi și lideri de opinie”, a declarat Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania. 

CEO Build nu este doar un eveniment de construire, ci o manifestare a solidarității. Suntem mândri să vedem că liderii din business și societatea civilă se unesc pentru a face o diferență reală în acest sens, iar ENGIE este printre partenerii cu care am dezvoltat întotdeauna proiecte extraordinare, precum cel din Moara Nouă. Eforturile noastre vor continua să contribuie la o schimbare durabilă în comunitățile vulnerabile din România”, a adăugat Roberto Pătrășcoiu, CEO al Habitat for Humanity România.