Libra Internet Bank a acordat o finanțare de 82,7 milioane lei pentru un proiect de energie verde cu o putere totală de peste 53 MW, construit în județul Mureș de către Glodeni Energy, companie care face parte din portofoliul DRI (DTEK Renewables International B.V.).

Proiectul include patru parcuri solare, care sunt amplasate pe o suprafață de aproximativ 82 de hectare în patru comune din județul Mureș. Numărul total de panouri fotovoltaice este de aproape 80.000. Energia produsă de această centrală fotovoltaică este suficientă pentru a asigura consumul necesar pentru mai mult de 19.000 de locuințe.

Încă de la stadiul de idee și inclusiv după finalizarea proiectului, specialiștii noștri sunt alături de companiile interesate să investească în energie verde. Le oferim clienților noștri consultanță tehnică și juridică, echipe dedicate pentru monitorizarea proiectului și mai ales rapiditatea și flexibilitatea pe care le impune acest domeniu„, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Libra Internet Bank.

DRI intenționează să dețină un portofoliu semnificativ de proiecte de energie regenerabilă în România, iar acest proiect marchează începutul misiunii noastre de a accelera tranziția României către un viitor verde„, a declarat John Stuart, Chief Executive Officer DRI.

Libra Internet Bank a finanțat în ultima perioadă mai multe proiecte de anvergură pentru producția de energie regenerabilă. Banca oferă companiilor interesate, printre altele, consultanță tehnică și juridică, analiză de fezabilitate și nu condiționează creditarea de încheierea unor contracte PPA (Power Purchase Agreement).