PPC Advanced Energy Services România, companie parte a grupului PPC și denumită anterior Enel X România, a derulat în 2023 prin divizia sa e-City 40 de proiecte de iluminat stradal, pietonal și interior cu tehnologie LED pentru primării și instituții publice din 19 județe, inclusiv București. Prin acestea, clienții instituționali își asigură, în medie, reduceri ale consumului de energie între 60% și 70%, în funcție de funcționalitățile alese.

În cadrul acestor proiecte au fost furnizate și montate în total peste 19.000 de lămpi LED eficiente energetic, cele mai multe dintre acestea fiind destinate iluminatului stradal, urmate de cele pentru proiecte de iluminat ale traseelor pietonale.

Peste 90% dintre proiectele PPC Advanced Energy Services Romania din 2023 includ și o componentă de control la distanță (sistem de telegestiune). Acesta poate prelua controlul rețelei de iluminat public, reglează de la distanță parametrii sistemului de iluminat stradal și generează rapoarte despre starea de funcționare a rețelei de iluminat.

În total, primăriile și instituțiile publice care au ales în 2023 soluțiile de iluminat inteligent ale PPC Advanced Energy Services Romania economisesc acum 3.200 MWh pe an pentru iluminatul stradal, pietonal sau interior. Proiectele derulate în 2023 de PPC au fost pentru primării din județele Alba, Arad, Bihor, Brăila, Botoșani, Brașov, București, Călărași, Constanța, Cluj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Olt, Sibiu, Timișoara și Vâlcea. Proiectele realizate sunt predate la cheie și includ furnizarea tehnologiei de iluminat, montaj și telegestiune.

”În  2023 am furnizat și montat  peste 19.000 de corpuri de iluminat bazat pe tehnologie LED, de aproape patru ori mai multe față de anul 2022. De asemenea, alte câteva proiecte de anvergură câștigate în urma licitațiilor din 2023 vor fi finalizate în acest trimestru. Ne-am diversificat și portofoliul, astfel că în 2023 am avut mai mulți clienți instituționali care au optat pentru soluții de iluminat pietonal și de interior pentru eficientizarea consumului de energie și au încredere în soluțiile la cheie pe care le putem furniza”, a declarat Dorin Petrișor Chisăliță, Head of E-City, PPC Advanced Energy Services Romania.

Până în prezent, PPC Advanced Energy Services Romania a finalizat aproximativ 80 de proiecte de iluminat public derulate cu autorități publice din întreaga țară. Toate soluțiile energetice inteligente adresate administrațiilor publice locale pot fi găsite pe www.enelx.ro.