Junior Achievement (JA) România și Romanian-American Foundation (RAF) anunță continuarea proiectului AgriSchool Plus, dedicat educației antreprenoriale în liceele agricole din România. Noua etapă a proiectului se derulează în perioada 2024-2026 și are ca scop pregătirea elevilor din liceele agricole pentru reușita profesională, prin educație antreprenorială practică și cooperarea cu mediul de afaceri local.

Obiectivele noii ediții sunt participarea a 2.400 de elevi din cel puțin 30 de licee agricole la cursul de antreprenoriat și organizarea de traininguri pentru 150 de profesori. Dintre aceștia, 500 de elevi vor fi implicați în training-uri, webinarii și evenimente de tip Innovation Day, 100 de elevi vor participa la Incubatorul național JA BizzFactory, iar 50 de profesori vor participa la activitățile Școlii de Vară ediția 2024. Cele mai bune echipe de elevi selectate după Incubator vor participa la Competiția europeană de antreprenoriat Gen-E, etapa națională, în luna mai 2024, iar cele mai active licee agricole vor fi sprijinite cu granturi pentru educație antreprenorială.

Proiectul AgriSchool Plus este inclus și în Programul „Creștem prin Educație Agricolă“ (CEA), finanțat de Romanian-American Foundation și derulat de un consorțiu de organizații: Fundația World Vision România, JA România, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și Centrul Român de Politici Europene.

În cadrul proiectului Agribusiness in Schools, derulat în perioada 2020-2023, 2.640 de elevi și 139 de profesori din 30 de licee cu profil agricol din toată țara au participat la cursul de antreprenoriat și au primit gratuit training, materiale educaționale printate și digitale. Peste 1.500 de elevi au participat la Incubatorul JA BizzFactory cu proiecte agribusiness și 10 licee cu profil agricol au obținut granturi pentru implementarea de activități de antreprenoriat la nivel local.