Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank România lansează ediția 2023-2024 a programului educațional, prin care continuă să pună la dispoziția școlilor și liceelor din toată țara, resurse educaționale și modele de activități care susțin dezvoltarea comportamentelor responsabile.

În această nouă ediție, 33.560 de elevi din clasele primare și de liceu, din 310 localități rurale și urbane, vor participa sub îndrumarea a 1.256 de profesori la activități care îi vor ajuta să înțeleagă conexiunea dintre gestionarea banilor și sustenabilitatea resurselor de mediu, precum și modul în care alegerile pe care le fac în calitate de consumatori pot ajuta familia, comunitățile și mediul.

Elementele de noutate al ediției curente vor fi modele pilot internaționale de educație financiară prin gamification și gestionarea de proiecte pentru dezvoltare comunitară sustenabilă.

Educația financiară începută de la vârste fragede pune bazele unui comportament financiar sănătos pentru adulții de mâine. Continuăm, pentru al 14-lea an consecutiv, parteneriatul cu Junior Achievement, și suntem convinși că, pas cu pas, împreună reușim să îmbunătățim nivelul de educație financiară în rândul românilor”, a declarat Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România.

Sesiunile practice vor fi susținute și de voluntari Raiffeisen Bank România, care vor împărtăși din experiență ce înseamnă utilizarea rațională a resurselor financiare și principiile bankingului, meseriile viitorului sau circuitul banilor în economia unei comunități.

Lansat în 2010, parteneriatul dintre JA România și Raiffeisen Bank a oferit până acum activități, resurse și kit-uri de educație financiară gratuite pentru 269.360 de elevi și peste 7.700 de profesori, iar 42 de licee au beneficiat de finanțări pentru îmbunătățirea condițiilor de învățare și acces la educație online. Parteneriatul face parte din inițiativa Raiffeisen Bank de susținere a educației financiare în școlile din România.