ELEC, platforma românească de ridesharing electric, a atras fonduri investiționale de peste 1 milion de euro pentru a deveni un ecosistem de electromobilitate. Cu aceste resurse, ELEC își va dezvolta propriul software și va integra în aceeași platformă servicii de ridesharing, rent-a-car și încărcare electrică.

Compania a desfășurat anul trecut o campanie de fundraising pe platforma de crowdfunding Ronin, în urma căreia a atras 200.000 de euro de la investitori privați. Totodată, ELEC a reușit să primească și o investiție în valoare de 500.000 de euro de la un investitor individual și să consolideze un parteneriat strategic cu Ecomotive în valoare de 500.000 de euro.

Aceste fonduri demonstrează încrederea și entuziasmul investitorilor individuali față de viziunea și misiunea noastră. Ne dorim să transformăm transportul tradițional și să ne asigurăm că mobilitatea electrică nu este doar o alternativă, ci devine alegerea preferată a majorității. Ca acest lucru să se întâmple e nevoie ca variantele electrice de mobilitate să devină mai accesibile și mai atrăgătoare pentru publicul larg”, a declarat Alex Manea, fondatorul ELEC.

În prezent, compania oferă servicii de ridesharing cu o flotă de peste 200 de mașini exclusiv electrice, majoritatea nu mai vechi de 4 ani, și o rețea de 5 stații de încărcare dintre care 3 de mare putere, accesibile momentan prin platforma Renovatio.

Dorința noastră este să rezolvăm câteva probleme din ce în ce mai stringente ale transportului tradițional: impactul de mediu, ineficiența serviciilor neintegrate și inaccesibilitatea publicului larg la mobilitate electrică. Transportul ecologic nu este viitorul, ci prezentul, și ne bucurăm să fim parte din această mișcare”, a adăugat Alex Manea.