Producătorul chinez de telefoane mobile Honor și-a lansat primul raport ESG, în care își prezintă obiectivele și progresele înregistrate în cadrul celor șapte piloni ESG – Protecția mediului, Tehnologia pentru bunăstare, Abilitarea tinerilor, Confidențialitate și Securitate, Dezvoltarea personalului, Managementul lanțului de aprovizionare și Guvernanța corporativă responsabilă.

Odată cu publicarea raportului, compania s-a angajat, de asemenea, să-și accelereze eforturile de sustenabilitate și de decarbonizare pentru a reduce emisiile de carbon cu 88%,  pentru a utiliza 100%  energia regenerabilă și pentru a ajunge la operațiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2045,  în conformitate cu obiectivul Chinei de a atinge neutralitatea până în 2060.

China, în ciuda regimului politic în care se află, a avansat economic foarte mult în ultimii 30 de ani, iar în prezent este una dintre cele mai importante economii ale lumii. China se află pe harta sustenabilității la nivel global prin numeroase acțiuni de mediu și prin multe companii, în special cele din tehnologie. Honor a fost inițial o divizie a Huawei, un brand separat de telefoane mobile, care a devenit independentă în 2020, iar acum a prezentat și primul raport ESG.

Majoritatea marilor producători de telefoane mobile (Samsung, Apple, Xiaomi, Realme etc.) și-au publicat deja repoarte de sustenabilitate sau ESG. Honor, un producător relativ tânăr de telefoane, se înscrie pe un trend generalizat global de aplicare a principiilor ESG în activitatea companiei.

Suntem încântați să sărbătorim lansarea raportului nostru ESG și să prezentăm obiectivele importante pe care le-am atins în călătoria noastră de până acum. La Honor, ne străduim să avem un impact pozitiv asupra comunității globale prin intermediul tehnologiilor pe care le dezvoltăm. În calitate de companie responsabilă din punct de vedere social, așteptăm cu nerăbdare să contribuim în continuare la protejarea mediului înconjurător în tot ceea ce vom face în viitor”, a declarat Wan Biao, Președintele Honor Device.

Pilonii cheie ESG

Compania a reușit progrese notabile în ceea ce privește cei șapte piloni ESG, toate aceste progrese fiind în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă ale Națiunilor Unite, de la momentul în care a devenit o companie independentă în anul 2020.

Raportul ESG al companiei este, de asemenea, dezvoltat în conformitate cu standardele GRI (Global Reporting Initiative), recunoscute la nivel mondial, și cu cadrul de responsabilitate socială ISO 26000 al Organizației Internaționale de Standardizare. În decembrie 2021, Honor a devenit oficial o companie membră a Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite, ceea ce demonstrează și mai mult angajamentul companiei față de îndeplinirea responsabilităților de sustenabilitate.

„Ne bucurăm să vedem publicarea raportului ESG al HONOR, precum și angajamentul ferm al companiei în lupta împotriva schimbărilor climatice, prin adoptarea obiectivului de a atinge neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2030 și, ulterior, până în 2045.” a declarat Meng Liu, Director al United Nations Global Compact China. „Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum Honor continuă să-și depășească limitele prin utilizarea produselor ecologice și colaborează cu noi pentru a promova o economie circulară care încurajează dezvoltarea și consumul durabil de resurse.”

Pentru a răspunde provocărilor generate de schimbările climatice, Honor se angajează la un viitor cu emisii reduse de carbon prin adoptarea unor operațiuni, produse, producții și parteneri mai ecologici. Ca parte a acestor eforturi, compania a integrat conceptul de economie circulară în ciclul de viață al dezvoltării de produse. Până în prezent, Honor a redus utilizarea de substanțe și materiale periculoase cu 3,861 de tone și a reciclat peste 1,785 de tone de deșeuri electronice.

De asemenea, 98% din materialele utilizate pentru ambalarea telefonului Honor Magic Vs nu sunt din plastic. Totodată, a folosit tehnologii inteligente pentru a automatiza 75% din linia de producție, reducând și mai mult utilizarea energiei și a resurselor în unitățile sale de producție.

Honor Talent Global Design Awards

Prin misiunea de a crea o lume inteligentă, Honor oferă soluții utile și a deschis calea la numeroase inovații tehnologice în domeniu. Din 2021, compania a lansat peste 22 de funcții de accesibilitate, precum AI Subtitle, Select to Speak și Magnification, pentru a reduce decalajul digital, oferind acces egal la cele mai noi inovații din industrie. Aceste funcții sunt menite să îmbunătățească viața zilnică a peste 3.740.000 de utilizatori din întreaga lume.

Pe lângă eforturile continue de sustenabilitate și de tehnologie în folosul societății, compania s-a angajat, de asemenea, să investească mai mult în susținerea următoarei generații de tinere talente. Astfel, a dezvoltat o platformă, Honor Talents Global Design Awards, în care tinerii artiști cu potențial din întreaga lume pot să-și dezvăluie creativitatea, atrăgând peste 13.000 de înscrieri începând cu anul 2020. În plus, Honor Magic Moments Awards a primit peste 300.000 de înscrieri de la debutul său în 2021, permițând creatorilor de conținut și pasionaților de fotografie să-și arate abilitățile în fața unui public internațional.