Hödlmayr România modernizează, anul acesta, parcul auto prin achiziționarea a 20 camioane noi Euro-6 și o investiție de 5 milioane de euro.

De altfel, soluțiile logistice care asigură un transfer fără probleme și care respectă obiectivele de protecție a mediului au fost întotdeauna o prioritate pentru Hödlmayr.

Investim constant în dezvoltarea soluțiilor noastre de transport feroviar, iar construirea unei noi legături feroviare pe  șantierul din Pitești, anul trecut, este o dovadă a acestui lucru. Această concentrare pe transportul multimodal către și dinspre România s-a dovedit eficientă în ultimii ani. Conceptele inovatoare de acest gen asigură adesea avantajul competitiv necesar, motiv pentru care am reușit să ne creștem cifra de afaceri cu peste 30%, până la 43 de milioane de euro anul trecut”, spune Tamer Sen, directorul general al Hoedlmayr-Lazar Romania SRL, care adaugă: „Creșterea cu 25% a vânzărilor de mașini noi în primul semestru al anului 2023 ne menține optimismul pentru viitor.”

Industria auto este una dintre industriile marcate puternic de schimbări semnificative, în ultima vreme, fie că vorbim despre noi tehnologii de propulsie, de cerințe crescute privind sustenabilitatea sau de schimbarea comportamentului legat de mobilitate. Acest lucru are, desigur, impact asupra unei companii de logistică auto precum Hödlmayr. Datorită viziunii sale strategice, ce pune accent în special pe dezvoltarea căilor ferate, respectiv punerea în funcțiune a propriilor legături feroviare, această companie cu tradiție în domeniul său se consideră bine pregătită pentru noile provocări.

Piața de automobile din Europa a fost foarte statică pentru o lungă perioadă de timp. Acum există o dinamică extraordinară, pe care, desigur, trebuie să o gestionăm și noi„, explică Andreas Sundl, membru al consiliului de administrație al Hödlmayr. Obiectivul principal al companiei este să le ofere clienților soluții și servicii logistice inovatoare și multimodale. „Pentru compania noastră, cu atât de multă experiență în acest segment și cu o structură dezvoltată de vânzări și dealeri în Europa, este o provocare ce oferă oportunități excelente pentru o dezvoltare de succes”, spune Sundl.