HMD Global, cel mai mare producător european de smartphone-uri și deținător al mărcii Nokia, anunță că a început să producă smartphone-uri 5G în Europa. Primul său smartphone made in EU este Nokia XR21, acum disponibil pentru a fi achiziționat de către clienții Enterprise.

Ca parte a angajamentului continuu al HMD față de sustenabilitate, Nokia XR21 este conceput pentru a minimiza impactul asupra mediului: carcasa este fabricată din aluminiu 100% reciclat, iar bateria sa, cu o autonomie de două zile, suportă cu 60% mai multe încărcări pe parcursul duratei sale de viață. Etapele adiționale din procesul de producție european vor contribui la reducerea suplimentară a emisiilor.

Fiecare dispozitiv este supus unor teste riguroase de software și anti-malware, unii clienți Enterprise, împreună cu mai mulți parteneri de securitate IT, solicitând securitate suplimentară. Punând accentul pe securitatea și pe confidențialitate încă din stadiul de proiectare, datele consumatorilor și ale companiilor din toate smartphone-urile produse de HMD sunt stocate și procesate pe serverele HMD din Finlanda începând din 2019.

,,Suntem încântați să producem Nokia XR21, smartphone-ul nostru 5G robust, în Europa. Ne dedicăm investițiilor în securitate, tehnologie și procese de fabricație care fac ca dispozitivele noastre să fie mai sigure și mai durabile. Planurile noastre de viitor includ investiții suplimentare în securitatea software, cu obiectivul de a oferi software personalizat și caracteristici de securitate direct clienților”, a declarat Jean-Francois Baril, co-fondator, președinte și CEO al HMD Global.