Brandul românesc Iutta, producător de pantofi, genți și accesorii, introduce alternative sustenabile pe piața locală, prin lansarea unei noi colecții produse din materialul vegan Piñatex.

Această alternativă versatilă și durabilă pentru piele, obținută din fibra frunzelor de ananas care rămân în urma recoltării fructelor, are conținut ecologic regenerabil în proporție de 95%. Prin reutilizarea deșeurilor agricole într-un sistem de producție cu circuit închis, se reduce la minim consumul de apă, având un impact redus asupra mediului și impact social pozitiv datorită producției sale transparente și verificate.

Folosind materiale durabile și cât mai naturale putem să transmitem generațiilor următoare măiestria artizanatului și meșteșugul fără să compromitem componenta de sustenabilitate. Așadar, în al zecelea an de la lansare, Iutta extinde liniile de producție, urmând colecții și materiale noi, iar sustenabilitatea devine una dintre principalele valori, integrată pas cu pas în toate procesele businessului”, a declarat Nicoleta Chirica, fondator și designer Iutta.

Prin colaborarea cu Piñatex, Iutta reafirmă importanța practicilor sustenabile și își propune să atragă atenția la alegerile cu adevărat responsabile în modă, dar și în viața de zi cu zi. Brand-ul se alătură demersurilor începute de mărci de renume internațională precum Hugo Boss, Zara, Nike și CAT, care au dezvoltat de-a lungul timpului colecții din acest material sustenabil.