Compania de tech HMD anunță că a demarat proiectarea unui telefon prin care să ofere părinților control asupra timpului pe care copiii lor îl petrec în fața ecranului și pe rețelele sociale. Dorința producătorului este ca noul dispozitiv să fie atractiv și pentru generația Z, care a adoptat conceptul de detoxifiere digitală.
Pentru realizarea prototipului, HMD colaborează cu o serie de experți, activiști și grupuri de sprijin pentru părinți. Toți vor fi implicați în webinarii și forumuri globale pentru a se asigura că această abordare colaborativă se va afla tot timpul în centrul proiectului HMD „The Better Phone”.
”Proiectul «The Better Phone» este o călătorie către o varietate de soluții la problema supraîncărcării digitale, oferind mai multe posibilități și mai mult echilibru în viețile noilor generații. Scopul nostru este să colaborăm cu părinții și experții pentru a dezvolta soluții care răspund cu adevărat la nevoile oamenilor, stimulând inovația”, a declarat Lars Silberbauer, CMO al HMD.
Ca parte a proiectului „The Better Phone”, HMD a comandat și un nou studiu global. Rezultatele au arătat că vârsta medie la care un părinte îi oferă pentru prima dată un smartphone copilului său este 11 ani. Studiul realizat la nivel mondial pe un eșantion de 10.000 de părinți din Regatul Unit, SUA, India, Germania și Australia a mai arătat că peste jumătate dintre cei chestionați au declarat că regretă expunerea copiilor la un smartphone, la o vârstă atât de fragedă. O treime dintre respondenți au vorbit și despre efectele negative ale dispozitivului și schimbările de personalitate ale copiilor.
Totuși, având în vedere că mai mult de jumătate dintre părinți sunt de acord că smartphone-urile pot avea un impact pozitiv asupra copiilor lor și le pot aduce beneficii din punct de vedere educațional – inclusiv permițându-le să păstreze legătura cu prietenii – părinții se confruntă cu o dilemă.
”Suntem încântați că HMD își ia angajamentul să abordeze, prin acest proiect, lipsa flagrantă de pe piață a telefoanelor adaptate copiilor. Studiul lor cu privire la copii și smartphone-uri este încă o dovadă a poziției imposibile în care se află părinții astăzi; fie le oferim copiilor noștri acces la un dispozitiv pentru care s-ar putea să nu fie pregătiți, fie alegem să nu le oferim unul deloc și riscăm să-i distanțăm de colegii lor”, a declarat Joe Ryrie, co-fondator al Smartphone Free Childhood.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate