HELLENiQ Energy Holdings a achiziționat recent un portofoliu de 4 parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de 211 MW, dezvoltate în România de către MYTILINEOS Energy & Metals. Tranzacția marchează intrarea grupului HelleniQ Energy pe piața stocării de energie regenerabilă (RES) din România. Se estimează că producția anuală totală a proiectelor va depăși 300 GWh de energie verde, suficient pentru a satisface nevoile a 100.000 de gospodării.

HELLENiQ ENERGY este unul dintre cele mai importante grupuri energetice din Europa de Sud-Est, cu activități care acoperă întregul lanț valoric al energiei și este prezent în șase țări. Principalele activități ale grupului includ rafinarea, furnizarea și comercializarea de produse petroliere și petrochimice, comercializarea combustibililor atât în Grecia, cât și la nivel internațional, surse de energie regenerabilă, producția și comercializarea de energie electrică, precum și furnizarea, distribuția și comercializarea de gaze naturale.

De altfel, PPC Renewables a achiziționat un parc eolian operațional de 84 MW de la Lukoil Group. PPC Renewables SA (PPCR) este o filială deținută integral de Public Power Corporation SA, cea mai mare companie de producție de energie electrică din Grecia. Aceasta operează în prezent peste 30 de parcuri eoliene, 18 centrale hidroelectrice mici, parcuri fotovoltaice mari și o centrală hibridă, cu o capacitate totală instalată de peste 230 MW.