consolid8 Festival, primul eveniment din România dedicat tehnologiilor verzi și dezvoltării urbane durabile, anunță de-a doua ediție, Green Vision – Impactful Solutions, care va avea loc la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov în perioada 22-24 septembrie 2023. Festivalul aduce conceptele sustenabile mai aproape de oameni și afaceri, facilitează accesul la educație, informare și soluții verzi.

Explorarea soluțiilor verzi și conectarea cu experții:

La consolid8 Festival, participanții vor avea oportunitatea de a explora noile tendințe din domeniul tehnologiilor verzi și de a se conecta cu experți și vizionari ai sustenabilității. Evenimentul aduce împreună un grup de speakeri, recunoscuți la nivel internațional pentru contribuțiile lor în domeniul tehnologiilor verzi. Printre aceștia se numără personalități de excepție, precum Neil Harbisson și Daan Roosegaarde, care vor împărtăși perspective valoroase în cadrul secțiunii „Talks” din a doua zi a festivalului.

Inovație și design pentru un mediu urban sustenabil:

Daan Roosegaarde, artist, designer și antreprenor olandez, este renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește viitorul designului și infrastructurii în spațiile publice, cu accent deosebit pe domeniul energetic. Prin proiectele sale, Roosegaarde explorează modalități creative și tehnologice de a utiliza resursele naturale într-un mod sustenabil și eficient. El este creatorul celui mai mare purificator de aer din lume, a autostrăzii inteligente pe bază de lumini și marcaje fosforescente și a celui mai circulat pavaj de biciclete care se încarcă cu energie solară și luminează pe timp de noapte.

Depășirea limitelor umane prin tehnologie:

Neil Harbisson, cunoscut ca fiind primul om-robot, este un pionier în utilizarea tehnologiei pentru a depăși limitele umane. Harbisson, care suferă de achromatopsie totală a dezvoltat implantul cibernetic care îi permite să transforme culorile în sunete și datorită căruia are o  modalitate unică de a experimenta mediul înconjurător. El este un promotor al diversității umane și al posibilităților de extindere a capacităților noastre prin tehnologie.

Discuții captivante despre viitorul sustenabil:

Seria de discuții „Talks” include și alte personalități din mediul antreprenorial și de business din România, care vor aborda subiecte de interes major precum energii regenerabile, eficiență energetică, gestionarea resurselor naturale, soluții pentru construcții durabile, antreprenoriat și know-how în lumea business-urilor verzi, inovare socială și surse de finanțare în tranziția digitală. Aceste discuții vor aduce în prim-plan modalități concrete de promovare a unui oraș sustenabil și vor contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Brașov și România.

Interacțiune, experimentare și networking:

consolid8 Festivalul creează un spațiu unic care, pe lângă zona de Talks, va include ateliere educative pentru copii pe teme precum economie circulară, case pasive și robotică, un Hackathon dedicat inovării sociale și tehnologiilor verzi, evenimente satelit pe teme precum Design Thinking, Product Development, Webdesign și Front-end Development, precum și o zonă de interactivă de activări unde vizitatorii pot experimenta ultimele trenduri în materie de soluții verzi.

Angajamente în dezvoltarea durabilă:

De curând, Brașovul s-a alăturat altor orașe din lume în cursa pentru a deveni un oraș model în utilizarea tehnologiei pentru a optimiza resursele și serviciile publice, îmbunătățind astfel calitatea vieții locuitorilor săi. Prin intermediul consolid8 Festival, Brașovul demonstrează încă o dată angajamentul său în promovarea dezvoltării urbane inteligente și a sustenabilității fiind partener în cadrul consolid8 Talks – Proiect co-finanțat din bugetul Municipiului Brașov. La acest efort se alătură și Ambasada Regatului Țărilor de Jos care își asumă în rol activ în dezvoltarea culturii mobilității verzi și a mersului pe bicicletă în România, sprijinind în mod direct prezența lui Daan Roosegaarde și crearea unui spațiu de activare dedicat ciclismului unde se vor organiza ateliere și proiecții de film tematice.

Ca partener al evenimentului se alătură și LG Electronics România care va premia în cadrul consolid8 Talks câștigătorii competiției Edu-Transformers Award – o inițiativă dedicată celebrării proiectelor inovatoare care contribuie la îmbunătățirea educației în România prin integrarea tehnologiei în procesul de învățare.

consolid8 Festival este o inițiativă susținută de mai mulți antreprenori și organizații ce cred în sustenabilitate și susțin diferite proiecte de inovare socială, având ca scop promovarea unui viitor verde și dezvoltarea urbană durabilă. Biletele la eveniment vor fi gratuite în limita locurilor disponibile și pot fi obținute prin înregistrare la: https://www.consolid8.ro/festival/talks.