Heidelberg Materials România anunță lansarea noii game de produse și servicii sustenabile. Principala noutate o reprezintă gama evoBuild, ale cărei produse se caracterizează prin proprietăți bine în ceea ce privește amprenta de carbon și circularitatea.
În cazul celor cu amprentă redusă de carbon, acestea trebuie să reducă emisiile de CO₂ cu cel puțin 30% față de valorile de referință, stabilite în 2020 de către Global Cement and Concrete Association. În cazul celor circulare, acestea trebuie să conțină minimum 30% agregate reciclate sau să utilizeze cu cel puțin 30% mai puțin material. Standardele sunt aplicabile la toate produsele din categoriile ciment, beton și agregate.
Aceleași criterii se aplică în toate țările și societățile Grupului Heidelberg Materials din întreaga lume, oferind o încadrare clară, unitară și transparentă pentru toate produsele sustenabile din portofoliu, iar de la începutul acestui an, toate țările în care Grupul Heidelberg Materials este prezent, au demarat procesul de integrare treptată a produselor sustenabile existente în portofoliul evoBuild.
”Unul dintre obiectivele noastre majore este de a genera 50% dintre veniturile globale din produse sustenabile până în 2030. Să reducem emisiile de CO2 cu aproape 50% față de nivelul înregistrat în anul 1990. Această promisiune vine cu numeroase provocări, dar cu la fel de multă determinare din partea întregii echipe, care lucrează pentru a oferi produse la cele mai înalte standarde de calitate, prin metode responsabile din punct de vedere ecologic și social”, a declarat Adrian Greavu, Director de vânzări ciment al Heidelberg Materials România.
Gama de produse evoBuild aflată în portofoliul Heidelberg Materials România include sortimentele ambalate și livrate la sac CEM II/B-M(S-LL) 42,5R și cimentul de zidărie și tencuială MC 12,5 – Z100, precum și sortimentul livrat vrac CEM III A 42,5N-LH.
O altă noutate a companiei o reprezintă platforma digitală hmbeton.ro, o soluție integrată care simplifică procesul de achiziție a betonului.
”Platforma pune la dispoziție clienților atât gama completă de produse și servicii pentru aplicații practice, cât și o serie de informații despre cele mai noi servicii sau instrumente digitale care pot fi utile pe parcursul dezvoltării proiectelor. De exemplu, clienții pot opta pentru utilizarea senzorului GiaTec, acesta monitorizând în timp real stadiului întăririi betonului și, astfel, permite eficientizarea activităților pe șantiere, prin alegerea momentului optim de decofrare și continuare a turnărilor”, a explicat Mihaela Trăistaru, Directorul diviziei de betoane a Heidelberg Materials România.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate