Schneider Electric a anunțat că Google, ASM și HP s-au alăturat programului Catalyze, care își propune să accelereze accesul la energie regenerabilă în lanțul global de valoare pentru semiconductoare și în peisajul furnizorilor pentru IT, în calitate de noi sponsori globali.

Catalyze încurajează furnizorii din întregul ecosistem al industriei semiconductoarelor să colaboreze pentru tranziția lanțului valoric către surse regenerabile de energie. Participanții sunt încurajați să își asume angajamente legate de decarbonizare și să ia măsuri colective prin achiziționarea de energie regenerabilă, valorificând puterea comună de cumpărare.

Potrivit unui studiu recent al SEMI Semiconductor Climate Consortium, amprenta de carbon a industriei semiconductoarelor a fost echivalentă cu 500 de milioane de tone de CO2 în 2021 – cu 16% provenind din lanțul de aprovizionare. Prin tranziția furnizorilor către surse de energie cu emisii reduse de carbon și sprijinirea acestora în alte acțiuni de decarbonizare, cum ar fi electrificarea, industria poate avea un impact semnificativ asupra emisiilor sale din Scope 3.

Programul Catalyze urmărește, printre altele, să permită oricărei companii din acest domeniu (furnizori pentru IT) să se alăture, astfel încât puterea de cumpărare combinată să faciliteze intrarea pe piața contractelor de achiziție de energie electrică la scară de utilitate (PPA) și accelerarea proiectelor de implementare a energiei regenerabile.

Programul, primul de acest fel, a fost anunțat pentru prima dată în iulie 2023, având ca sponsori companiile Intel și Applied Materials.