Ministerul federal de Externe de la Berlin sprijină în următoarele 18 luni proiectul „Humanitarian Assistance Digital Infrastructure” al organizației neguvernamentale Commit Global / Code for Romania cu suma de 1,35 milioane de euro. Scopul proiectului este eficientizarea accesului la ajutorul umanitar prin construirea unei infrastructuri digitale conectate global, astfel încât cei aflați în nevoie să primească ajutor mai rapid.

Având în vedere înmulțirea crizelor la nivel global, a conflictelor armate și a catastrofelor umanitare, este crucial ca ajutorul umanitar să fie distribuit eficient, să ajungă rapid la cei aflați în nevoie și să pună la dispoziție informații importante accesibile tuturor. Pentru noi, România este un partener important și constructiv, cu care colaborăm strâns, în special pentru sprijinirea Ucrainei. Prin această platformă, Code for Romania a avut un aport important încă de la începutul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, asigurându-se că refugiații ucraineni au putut avea acces rapid la toate serviciile de sprijin, atât cele guvernamentale, cât și cele neguvernamentale. Prin acest proiect comun, această expertiză va fi folosită la nivel global, pentru alte situații de criză. Aștept cu nerăbdare această colaborare”, a declarat dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germania la București.

Commit Global, prima organizație globală pornită din România, este organizația care dorește să contribuie la digitalizarea societății civile la nivel global. Astfel, sistemele informaționale necesare pentru asigurarea asistenței umanitare, managementului dezastrelor, protecției drepturilor omului, oferite gratuit de un ONG, pot ajunge la zeci de mii de alte organizații neguvernamentale, pentru ca milioane de oameni aflați în situații critice să primească ajutorul de care au nevoie, la timp”, a declarat Bogdan Ivănel, fondator și președinte al Commit Global / Code for Romania.

Code for Romania, organizație non-guvernamentală din România, este cea mai mare organizație de tehnologie civică din lume, cu o comunitate de peste 3.000 de voluntari. Din 2016 identifică probleme sociale sistemice și construiește infrastructura digitală gratuită de care societatea are nevoie. Misiunea organizației: să ajute la rezolvarea cât mai multor probleme sociale prin intermediul tehnologiei digitale. Până acum, Code for Romania a dezvoltat 58 de soluții digitale pentru România, inclusiv infrastructura digitală pentru gestionarea crizei Covid-19 și a crizei refugiaților din Ucraina.