În anul 2023, prin intermediul a nouă inițiative de responsabilitate socială, angajații CEZ au desfășurat acțiuni de implicare socială în județele Dolj, Teleorman, Mehedinți, Argeș, Olt, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin și Constanța. Valoarea fondurilor alocate de companie s-a ridicat la 90.000 de euro și au fost vizate domenii precum: sănătate & wellbeing, educație, mediu și dezvoltare regională.

Continuăm să demonstrăm că #EnergiaVineDeLaOameni, de la oamenii CEZ care au surprins și anul acesta prin valoarea și numărul proiectelor înscrise în competiția internă Generatorii de Bine. Mă bucur să văd că echipa CEZ rămâne conectată la comunitatea din care provine și că a fost creativă în găsirea unor soluții cu impact relevant în domenii precum sănătate și educație”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Partenerul campaniei din acest an a fost Fundația Comunitară Vâlcea, care i-a sprijinit pe voluntarii CEZ în etapele de pregătire și depunere a proiectelor.

Proiectele desfășurate în cele 9 județe sunt:

Argeș: „Din surse mici, primim energie inegalabilă” – deschiderea unui centru educațional comunitar pentru preșcolarii din Curtea de Argeș.Î

Caraș-Severin: „Dezvoltarea educației STEM” – promovarea conceptului în 6 orașe și 2 comune și organizarea unui Festival de Științe.

Constanța: „Energizare prin digitalizare” – modernizarea laboratorului de informatică și înființarea clubului de robotică al Școlii Gimnaziale Fântânele.

Dolj: „Stop analfabetism drept moștenire” – îmbunătățirea calității procesului educațional la Școala Gimnazială Afumați.

Gorj: „EDU Power” – stimularea elevilor din mediul rural pentru adoptarea unor noi metode de învățare.

Mehedinți: „Educația nu este un privilegiu, ci un drept al tuturor” – modernizarea laboratorului de informatică al Școlii Gimnaziale Prunișor.

Olt: „Salt spre sănătate” – transformarea Pistei de sărituri într-un loc de intâlnire și dezvoltare a abilităților elevilor.

Teleorman: „Inima sănătoasa este viața trupului” – dotarea Spitalului Caritas din Roșiorii de Vede cu o sondă de cord.

Vâlcea: „Coaching digital și mindset pozitiv” – amenajarea unui spațiu digital la Școala Gimnazială Anton Pann și dotarea cu mijloace digitale mobile la Colegiul Național Matei  Basarab.

Cele peste 100 de activități din cadrul campaniei „Generatorii de Bine” 2023 au fost realizate cu ajutorul a 60 de voluntari și au avut 5.180 de beneficiari direcți din 10 localități rurale și 12 orașe mici și medii. În cadrul campaniei au fost organizate 25 de ateliere STEAM, peste 800 de pacienți au fost diagnosticați medical și 4 laboratoare au fost dotate cu tehnologie.