Fundația TELUS International Romania Community Board anunță începerea primei sesiuni de alocare a granturilor pentru anul 2023, cu scopul de a oferi sprijin financiar în valoare de 50.000 USD organizațiilor non-profit din România care dezvoltă proiecte axate pe educație, sănătate și mediu.

ONG-urile își pot înscrie proiectele până la data de 5 mai 2023, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site-ul Fundației TELUS: www.telus.com/en/social-impact/giving-back/community-grants/romania.

Granturile se acordă pentru proiecte care îndeplinesc criterii precum impactul pozitiv asupra comunității, sustenabilitatea, inovația și implicarea activă a comunității. Acestea sunt acordate exclusiv organizațiilor non-guvernamentale înregistrate în România, iar proiectele depuse trebuie să aibă ca beneficiari direcți copii, tineri sau familiile acestora, să fie implementate în anul 2023 și să utilizeze inovația socială în abordarea unei probleme importante pentru societate.

Suma maximă alocată proiectelor câștigătoare este de 5.000 USD, cu excepția a două proiecte care pot primi până la 10.000 USD fiecare, în funcție de complexitatea acestora și de numărul de beneficiari.

Decizia finală cu privire la proiectele câștigătoare va fi luată în luna iunie 2023 de către membrii comitetului executiv ai Fundației TELUS International Romania. Proiectele pentru cea de-a doua sesiune de granturi, în valoare tot de 50.000 USD, vor putea fi depuse până la data de 13 octombrie 2023.

Acesta este al șaptelea an consecutiv în care TELUS International Romania Community Board distribuie fonduri în valoare totală de 100.000 USD anual pentru a susține comunitățile locale. Lansată în septembrie 2016, Fundația este unul dintre modurile prin care TELUS International își respectă angajamentul de a “dărui acolo unde trăim” (“We Give Where We Live”), alături de evenimentul anual de voluntariat TELUS Days of Giving sau alte campanii sociale. Până acum, peste 110 proiecte au fost derulate de ONG-uri în România cu sprijinul Fundației TELUS International, având un impact pozitiv în viețile a 39.000 beneficiari.

La nivel global, TELUS International gestionează cinci Fundații: în Guatemala, El Salvador, Filipine, Bulgaria și România, fiecare distribuind 100.000 USD anual pentru a sprijini proiecte dedicate comunităților locale.