World Vision România vrea să ofere 19.000 de mese calde și 19.380 de ore remediale în următorul an școlar pentru încă 100 de copii de la sate, pe lângă cei 1.400 care se află deja în program. Pentru atingerea acestui obiectiv, organizația lansează un apel de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit.

Mai puțin de 1 din 3 cetățeni redirecționează 3.5% către o fundație

Procentul cetățenilor care redirecționează 3.5% din impozitul pe venit a scăzut din 2017 până în 2020. Asta, deși procesul a fost digitalizat, explică fundația World Vision România în baza ultimelor date furnizate de ANAF și prelucrate de către Asociația pentru Relații Comunitare (ARC). Concret, dacă în 2017 au redirecționat 30% dintre cetățenii contribuabili, în 2020 au făcut-o 29%, conform acelorași date.

World Vision România oferă prin programul Pâine și Mâine, copiilor de la sate din clasele P-IV, un program zilnic de after-school cu masă caldă și două ore de ajutor pentru teme. Programul, derulat din 2016, are în grijă 1.400 de copii din mediile cele mai vulnerabile.

“Ne dorim să oferim șansa la educație de calitate și dezvoltare pentru încă 100 de copii din comunități marginalizate din județele Cluj și Ialomița. Pentru a realiza acest obiectiv, avem nevoie de 3.200 de oameni care să doneze un minut din timpul lor pentru a redirecționa 3.5% din impozitul pe venit către organizația noastră”, a declarat Mihaela Nabăr, director-executiv World Vision România.

Organizația World Vision România precizează că în comunitățile unde elevii au beneficiat de masă caldă, prezența școlară a crescut în mediile dezavantajate chiar și cu peste 40%. Astfel, jumătate dintre școlile din program au ajuns să aibă o prezență de 99% a copiilor, iar o treime de 100%. În același timp, rapoartele programului Pâine și Mâine arată că 85% dintre elevi au înregistrat progres la școală, inclusiv la Matematică și Română, având calificative de “Bine” și “Foarte Bine”.