Fundația BricoDépôt continuă parteneriatul cu Fundația pentru Copii Ronald McDonald pentru al treilea an consecutiv. Proiectul „Adoptă o Cameră în Centrul pentru situații de urgență/criză Ronald McDonald din Timișoara” a fost desemnat unul dintre cei șapte câștigători ai campaniei de finanțare „Casele bune schimbă vieți”, organizată de Fundația BricoDépôt, și a obținut un suport în valoare de 12.000 euro.

Această sumă va asigura cazare, mese calde și pachete de bun venit cu produse de primă necesitate pentru familiile copiilor internați la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, familii care sunt găzduite de Casa Ronald McDonald din incinta spitalului, pe durata spitalizării. Mai mult, părinții vor beneficia și de servicii de asistență socială, consiliere, conectare și asistență juridică întrucât, începând din acest an, Casa a obținut licențierea definitivă ca Centru de suport pentru situații de urgență/criză „Ronald McDonald Timișoara”.

Recent, echipa Fundației BricoDépôt România a vizitat Camera 9 din Casa Ronald McDonald București – finanțată în cadrul celei de-a treia ediții a programului „Casele bune schimbă vieți” – septembrie 2022, cameră care le poartă numele. Aici, timp de un an, părinții copiilor internați la Spitalul Clinic de Urgență Grigore Alexandrescu din Capitală primesc tot sprijinul necesar pe durata spitalizării celor mici. Astfel, părinții cazați în camera BricoDépôt își pot canaliza toată atenția și resursele asupra micilor pacienți și se pot concentra necondiționat pe a le oferi “medicamentul” cel mai de preț: iubire și grijă. Doar în ultimul an, în Casa Ronald McDonald din București, 377 persoane au beneficiat de 3776 nopți de cazare. Durata medie de ședere a unei familii este de 15 zile, cele mai multe familii provenind din județele Prahova, Bacău, Botoșani, Suceava, Dâmbovița, Argeș și Constanța.

”Acești beneficiari – mici și mari – primesc căldură, deschidere și sprijin în momente-cheie din viața lor, ceea ce ne dovedește încă o dată că numele campaniei noastre de finanțare – “Casele bune schimbă vieți” – are sensuri profunde. Mulțumim Fundației pentru Copii Ronald McDonald pentru o colaborare de impact!”, a declarat Cătălin Mazilu, Membru ȋn Consiliul Director al Fundaţiei BricoDépôt.

După susținerea programului “Adopt a room” în cadrul Casei Ronald McDonald de la Iași și București, anul acesta Fundația BricoDépôt va oferi sprijinul atât de necesar familiilor vulnerabile cu copii bolnavi din cadrul Centrului pentru situații de urgență Ronald McDonald din Timișoara. Dorința de a schimba vieți și de a asigura fiecărei familii un cămin sigur și un mediu sănătos, chiar și în cele mai dificile momente, stau la baza acestui parteneriat, care are un impact pe termen lung în comunitatea din care facem parte“, declară Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.