Nokian Tyres a ridicat steagul SDG (Sustainable Development Goals) la fabricile sale din Finlanda, SUA și Oradea, ca simbol al angajamentului companiei față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Organizației Națiunilor Unite (ONU). Ziua Steagului SDG este o campanie globală pentru sensibilizarea cu privire la munca ONU pentru sustenabilitate, sărbătorită anual în ziua aniversării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (25 septembrie).

Unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU se concentrează pe Acțiuni Climatice. Fabrica din Oradea va reprezenta un pas important în atingerea acestui obiectiv, deoarece va fi prima fabrică din industria anvelopelor cu emisii zero de CO2. Acest lucru este posibil deoarece fabrica din Oradea este alimentată cu energie verde produsă în apropiere, va folosi căile ferate pentru transport și este poziționată la o distanță mică față de clienții din Europa Centrală.

Credem cu fermitate că obiectivele noastre ambițioase privind sustenabilitatea au, de asemenea, un impact real asupra întregii industrii de anvelope. Fabrica de la Oradea, de exemplu, va reprezenta un reper pentru producția viitoare de anvelope durabile în mai multe moduri în afara emisiilor zero de CO2, cum ar fi sănătatea, siguranța și bunăstarea angajaților„, spune Susanna Tusa, VP, Operațiuni România la Nokian Tyres.

Cu opt ani în urmă, țările membre ale ONU au adoptat Agenda 2030 pentru dezvoltarea durabilă. La baza sa stau cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, care ghidează acțiunea globală în domeniul dezvoltării durabile până în 2030. ODD-urile au fost create pentru a promova prosperitatea în timp ce protejează mediul și oferă un instrument pentru examinarea afacerilor pe termen lung.

Nu în ultimul rând, Nokian Tyres amintește că început recrutarea în Oradea și în zona înconjurătoare a județului Bihor. În cursul anului 2023, recrutarea se va concentra pe angajații de la birouri, iar recrutarea pentru personalul de producție va începe în prima jumătate a anului 2024. Numărul total de angajați al fabricii din România va fi de aproximativ 550 de persoane.