DS Smith, producător de ambalaje sustenabile, s-a alăturat campaniei anuale a mișcării Let’s Do It, Romania!, organizată vineri, 22 septembrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Curățeniei. Evenimentul a fost organizat cu implicarea comunității locale și a reunit aproximativ 80 de participanți, printre care s-au aflat angajați ai DS Smith Zărnești și elevi din Școlile Generale Nr. 1 și Nr. 3, precum și de la Liceul Malaxa Zărnești.

Acțiunea de ecologizare s-a desfășurat în trei zone turistice și rezidențiale din județul Brașov: Gura Râului, Plaiul Foii și zona râului Bârsa, din Zărnești. În cadrul acestei inițiative, voluntarii au strâns 400 kilograme deșeuri.

„Este o experiență deosebită să contribuim la curățarea mediului în care trăim și lucrăm. Suntem încântați să vedem atât de mulți voluntari, inclusiv copii, implicați cu entuziasm în această cauză de conștientizare și acțiune în vederea protejării mediului înconjurător, pentru un stil de viață mai sustenabil. Această acțiune face parte din angajamentul nostru continuu pentru un viitor mai curat, mai verde,” declară Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane, DS Smith Zărnești.

Acțiunea de la finalul lunii septembrie vine în continuarea eforturilor DS Smith de a sprijini comunitățile în care activează și de a promova inițiativele de mediu care au un impact pozitiv asupra societății și asupra planetei. Utilizând exclusiv hârtie reciclată, fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din România, asigurând necesarul pentru aproape jumătate din piața locală.