Pentru a le oferi o experiență primitoare și prietenoasă copiilor bolnavi care beneficiază de tratament la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași, Fundația pentru Copii Ronald McDonald România împreună cu susținătorii a amenajat în holul de la intrare în spital, în zona de așteptare, un spațiu de joacă pentru copii.
“Cu sprijinul Fundației am reușit să dotăm acest spațiu prietenos cu copilul, un spațiu de joacă, unde vor fi desene și televizoare cu desene animate. Încercăm să creăm o atmosferă care să aibă un impact benefic copilului care se adresează spitalului nostru“, a declarat Alina Belu, Manager al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.
Proiectul pornește din dorința de a susține spitalul și de a îmbunătăți experiența copiilor și a părinților atunci când sunt nevoiți să petreacă timp în spital.
Pe 26 mai, în 2022, în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași s-a inaugurat Casa Ronald McDonald, care găzduiește cu prioritate părinți veniți din afara localității, cu posibilități materiale mici sau modeste, ai căror copii suferă de afecțiuni severe și au nevoie de îngrijiri medicale pe perioade lungi de timp la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași. Aceasta pune la dispoziția părinților 19 dormitoare, fiecare cu baie proprie, bucătărie complet utilată, living și un spațiu de joacă pentru copii. Până în prezent, în Casă cele mai lungi șederi pe județe au fost de 29 zile (Vaslui), 14 zile (Bacău) și 13 zile (Suceava).
“Anul trecut pe lângă această Casă ne-am implicat și în dotările pentru spital. Am cumpărat paturi pentru terapie intensivă pentru secția de Neonatologie și un aparat pentru identificarea infecțiilor nosocomiale, printr-o investiție de 135.000 EUR. Credem că familia poate fi implicată în vindecarea copilului cu un impact extraordinar de important. Atunci când familia este liniștită, când copilul este distras de la tot ce i se întâmplă medical, prin desene, povești sau locuri de joacă, atunci acesta poate să se vindece mult mai repede decât dacă ar fi într-un mediu stresant pentru el. Un mediu stresant înseamnă mediul spitalicesc. Indiferent de cât de frumos este spitalul, un spital rece pentru copii înseamnă o traumă. Noi intervenim cu echipe de psihologi care învață echipele medicale să comunice cu familia în așa fel încât să o implice în tratamentul copilului și familia să înțeleagă ce se întâmplă în acest tratament”, a declarat Amalia Năstase, Președinta Fundației pentru Copii Ronald McDonald România.
“Pentru noi comunitatea ieșeană este unul dintre principalii parteneri pe care îi avem aici la Spitalul de Copii “Sf. Maria”. Acest parteneriat între spital și Fundația Ronald McDonald, aduce zâmbetul pe buzele și pe chipul copiilor, și evident speranță pentru părinți”, a declarat Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate