Fundația PepsiCo anunță o donație de 150.000 de dolari către Asociația Casa Bună, sumă ce va servi ONG-ului pentru a continua să ofere și în 2024 sprijin educațional, asistență socială și alimente, copiilor din comunitățile marginalizate din Ferentari, București, și din zonele rurale Nucșoara și Lerești din județul Argeș.

Cu sprijinul primit din partea Fundației PepsiCo, Asociația Casa Bună își propune să-și amplifice impactul prin evaluări academice și planuri personalizate de intervenție, gestionarea eficientă a voluntarilor și implicarea în activități extrașcolare. Astfel, asociația va continua să fie prezentă în comunitățile locale prin lecții online, ateliere vocaționale regulate care ajută copiii să-și dezvolte abilități și încredere, activități educaționale cu accent pe copiii preșcolari și burse pentru a menține aproape copiii mai mari. Distribuțiile de alimente vor continua în Ferentari și Nucșoara, iar anul acesta vor fi extinse și în comunitatea Lerești.  În total 222 de familii și 400 de copii beneficiază de aceste alimente.

„La Fundația PepsiCo, credem că implicarea activă în comunitățile din care facem parte este esențială. Parteneriatul nostru cu Asociația Casa Bună este mai mult decât o simplă donație, este o punte de legătură între noi și copiii vulnerabili din România. Am văzut cum programele educaționale, asistența socială și alimentele nutritive le oferă o șansă reală la un viitor mai bun. Suntem hotărâți să continuăm această colaborare pe termen lung, pentru a construi o Românie mai bună, în care toți copiii au șansa la o copilărie fericită și un viitor prosper”, a spus Andrea Pont, Coordonator al Fundației PepsiCo pentru Europa.

Suntem de patru ani prezenți în comunitățile rurale din județul Argeș și în trei dintre acești patru ani  am făcut casă bună împreună cu prietenii de la Fundația PepsiCo și PepsiCo România. Suntem în punctul în care copii care nu știau literele când i-am cunoscut, acum citesc texte simple și înțeleg ce citesc, suntem în punctul în care creștem săptămânal numărul copiilor incluși în program, de la cei mai mici, de trei anișori, la adolescenții care se pregătesc pentru evaluarea națională și, nu în ultimul rând suntem în punctul în care reușim să angajăm unii dintre tinerii care au crescut alături de noi în acești patru ani„, a declarat Anca Sandu, Președintele Asociației Casa Bună.

Casa Bună este un ONG care sprijină copiii care locuiesc în Ferentari, București, de mai bine de 10 ani. Scopul organizației este de a reduce ratele de abandon școlar, de a sprijini copiii cu resurse de învățare, hrană cu valoare nutritivă și asistență medicală – toate cu scopul de a-i ajuta să reușească în viața profesională. Începând din decembrie 2021, Fundația PepsiCo a acordat Asociației Casa Bună o finanțare de 250.000 de dolari.