Dăm Click pe România, un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere, donează anual circa 4.000 de calculatoare recondiționate unităților de învățământ care nu au echipamentele necesare pentru a preda elevilor noțiuni digitale de bază.

Școlile, liceele sau grădinițele care necesită astfel de echipamente,  se pot înscrie prin formularul de aplicare disponibil pe www.educlick.ro, site-ul platformei de donații al asociației Ateliere Fără Frontiere. Înscrierea este deschisă și asociațiilor non-profit sau instituțiilor sociale care propun soluții în ceea ce privește educația digitală pentru tinerii aflați în zone marginalizate ale țării, precum și organizațiilor ce sprijină persoanele refugiate din Ucraina.

Înscrierea are loc până pe 12 mai, inclusiv, iar instituțiile și organizațiile selectate vor fi anunțate pe 20 mai, după ce toate proiectele înscrise vor trece printr-o etapă de jurizare.

”De 16 ani, Ateliere Fără Frontiere donează calculatoare cu gândul la viitorul copiilor care depind de infrastructura din școli pentru a porni cu o șansă mai bună în viață. Pentru sute de mii de elevi, școala reprezintă singura oportunitate de a utiliza echipamente IT pe care altfel nu și le-ar permite acasă. În 2024, vrem să donăm 4.000 de calculatoare către toate tipurile de structuri educaționale care lucrează cu astfel de elevi aflați în situații vulnerabile și să reducem astfel inechitatea educațională bazată pe situația materială din familie”, a declarat Damien Thiery, Director General Ateliere Fără Frontiere.

Proiectul Dăm Click pe România este desfășurat cu susținerea financiară a  OMV Petrom și Kaufland România, cei doi parteneri strategici ai asociației Ateliere Fără Frontiere și atelierului educlick.

”Ne bucurăm să fim alături de Ateliere Fără Frontiere ca partener de lungă durată al proiectului Dăm Click pe România. Susținem misiunea lor de digitalizare a educației și de promovare a economiei circulare”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

“Suntem bucuroși să susținem proiectul Dăm Click pe România, pentru al 3-lea an consecutiv, și să răspundem astfel nevoii de digitalizare pentru elevii din comunitățile mici ale României. Credem în impactul pe termen mediu și lung al educației și de aceea sprijinim tânăra generație și mai cu seamă pe cei aflați în situații vulnerabile”, a declarat Franck Neal, Membru al Directoratului OMV Petrom.

În cei 16 de activitate, asociația și partenerii săi au donat peste 30.000 de calculatoare către mai bine de 3.000 de școli din România, ajungând la peste 500.000 de elevi și profesori beneficiari.