Proiectul DOORS – Dezvoltarea Organizațională a ONG-urilor din România pentru Sustenabilitate, derulat de Fundația Regală Margareta a României, urmărește dezvoltarea și sustenabilitatea a 20 ONG-uri care desfășoară activități în domeniile social, educație, sănătate, civic, cultural și mediu din zone geografice insuficient deservite și care dispun de resurse limitate.

Prin intermediul acestuia, organizațiile au beneficiat de servicii profesioniste de comunicare și au trecut printr-un proces de rebranding, în urma căruia au primit un kit complet de transformare digitală, de la logo până la website. Cele 20 de organizații sunt localizate în județele Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, București, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Ialomița, Mureș, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Pe lângă elaborarea de kit-uri de rebranding și transformare digitală, programul include și training și mentorat în dezvoltare organizațională, eficientizarea procedurilor interne, o metodologie de bună guvernanță și practici intergeneraționale, derularea de evenimente și acțiuni de consultare cu stakeholderi în fiecare din cele 20 de comunități.

”Pentru noi, ajutorul primit prin proiectul DOORS a însemnat un salt extraordinar, care ne-a deschis oportunități nesperate. Faptul că ne-am putut prezenta atât de bine și serios organizația ne-a adus alături parteneri importanți, astfel că am reușit să creăm un concurs literar prestigios, cu peste 300 de lucrări înscrise și să punem mica localitate Telciu pe harta culturală a țării”, a declarat Gelu Vlașin, Director al Centrului European pentru Excelență Culturală din comuna Telciu, județul Bistrița.

Proiectul DOORS este derulat de Fundația Regală Margareta a României în parteneriat cu Nedland Kultur, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.