Fundația Inimă de Copil participă și anul acesta la una dintre cele mai inedite campanii de strângere de fonduri din țară, Swimathon București. La fel ca la precedentele ediții, oamenii de bine vor promova unul dintre cele mai importante proiecte ale Fundației, Un sat, un copil, sloganul din acest an fiind Învăț pentru viitorul meu!.

Cu ajutorul Swimathon București 2024, Fundația își propune să strângă o parte din fondurile pentru a continua programul de burse și a susține educația copiilor din zone defavorizate. Anul trecut, participarea la eveniment a adus organizației aproape 35.000 de lei, sumă care a susținut o parte din burse în a doua jumătate a anului 2023. Valoarea unei burse pentru un copil/tânăr este de 600 lei/lună. În acest moment, sunt 31 de elevi, liceeni și studenți în program, cu vârste cuprinse între 14-23 ani. Un sat, un copil este un proiect care împlinește zece ani în 2024. Din 2014 și până acum, Fundația Inimă de Copil a oferit anual 40-56 de burse speciale pentru copiii cu rezultate deosebite la învățătură care provin din familii cu posibilități materiale reduse, din peste 25 sate, ca încurajare în continuarea școlii și pentru a putea ajunge la licee și facultăți.

Sărăcia la sat este de trei ori mai răspândită decât în zonele urbane. Familiile de la sat fac mult mai greu față cheltuielilor zilnice și, astfel, completarea educației copiilor și împlinirea potențialului lor maxim pentru cei care au capacitatea de a finaliza facultăți este foarte mult limitată. Este motivul pentru care acest proiect drag nouă funcționează cu atâta succes de zece ani: faptul că le oferim tinerilor care iubesc școala șansa de a ajunge la un nivel la care, de cele mai multe ori, nici nu își permit să viseze”, a declarat Anna Burtea, președinte Fundația Inimă de Copil.

Participarea la Swimathon București a adus Fundației Inima de Copil numeroase beneficii și oportunități în trecut. Prin intermediul acestui eveniment, organizația a avut posibilitatea de a realiza progrese semnificative în atingerea obiectivelor și a putut aduce mai multă susținere în cadrul proiectelor propuse.

„Un sat, Un copil” este un program de burse inițiat de Fundația Inimă de Copil, dedicat tinerilor din mediul rural, aflați în situații dificile, ce provin din familii cu venituri reduse, dar au rezultate școlare foarte bune și un potențial de dezvoltare deosebit. Elevii sunt identificați cu ajutorul școlilor partenere și al autorităților publice locale. Aceștia beneficiază, atât cât au nevoie sau până la finalizarea școlii, de burse de studiu, activități de dezvoltare personală și de socializare, dar și de sprijin material – rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, echipamente IT, pachete de alimente și materiale igienico-sanitare. În cadrul programului, atât copiii, cât și familiile acestora, beneficiază de consiliere și sprijin, inclusiv în rezolvarea aspectelor de natură medicală, dacă acestea există.

”Swimathon București – Împreună facem valuri de bine” este cea mai mare campanie de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România. În unsprezece ediții, evenimentul a susținut 258 de proiecte, pentru care au înotat peste 4.800 de oameni și pentru care s-au strâns peste 1,2 milioane de euro de la 40.000 de donatori.