Fundația Comunitară București invită organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă din București și Ilfov să își înscrie proiectele pentru cea de-a douăsprezecea ediție a Swimathon, cea mai amplă campanie de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România.

Swimathon București reprezintă o oportunitate pentru organizații de a-și promova cauzele și de a atrage sprijin financiar din partea comunității bucureștene, cu ajutorul voluntarilor-fundraiseri. De-a lungul timpului, comunitatea s-a implicat în strângerea de fonduri pentru organizații care sprijină copii cu afecțiuni cognitive și motorii, tineri defavorizați, vârstnici, persoane cu afecțiuni oncologice și alte boli grave, mame vulnerabile, protejarea mediului și a animalelor, pregătirea persoanelor cu dizabilități pentru cutremure, dar și proiecte culturale, sportive și para-sportive. Astfel, sunt așteptate și acceptate proiecte inspirate cu potențial de atragere  susținători, indiferent de domeniu, activități sau categoria de beneficiari.

Campania, dezvoltată sub motto-ul „Împreună facem valuri de bine”, adună comunitatea într-o inițiativă de fundraising în jurul înotului, unde fiecare participare contează. Participanții beneficiază de suport și resurse pentru desfășurarea strângerii de fonduri. Anul acesta, ca în ultimii patru ani, pentru înotătorii-fundraiseri este permisă atât participarea la bazin, cât și cea virtuală.

În ediția Swimathon București 2023 obiectivul financiar de 1 milion de lei a fost depășit, campania strângând peste 1,2 milioane de lei. 7.880 de oameni au donat, susținând echipele și înotătorii fundraiseri, cu o medie de 161 lei per donație.

Fundația Comunitară București organizează campania și evenimentele Swimathon începând din 2013.  În cele unsprezece ediții de până acum, evenimentul a susținut 258 de proiecte, pentru care au înotat peste 4.800 de oameni și pentru care s-au strâns peste 1,2 milioane de euro de la 40.000 de donatori.

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități. În 12 ani de activitate, fundația a finanțat peste 800 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu 4,7 milioane de euro. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 17 fundații comunitare  din țară.