Etex Building Performance (Siniat și Promat România), producător de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi și parte a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții și pionier în domeniul construcțiilor ușoare, își reiterează angajamentul de a construi un viitor mai sustenabil și renunță la foliile de plastic utilizate în trecut la ambalarea plăcilor de gips-carton fabricate la Turceni.
Din 2022 Etex Building Performance a eliminat progresiv foliile de plastic folosite la ambalare, reprezentând 66.000 de kg de plastic.
Adoptarea unor practici sustenabile implică, dincolo de reducerea cantității de deșeuri generate, eforturi susținute pentru a proteja resursele naturale și pentru reducerea consumului de energie folosită, misiune pe care Etex Building Performance și-a asumat-o pe deplin. Sustenabilitatea este una dintre valorile fundamentale pe care Etex Building Performance (Siniat și Promat România) își axează strategia de creștere. În România, ca și la nivel de grup, o mare parte din fondurile dedicate inovației sunt investite pentru ca produsele și clădirile realizate cu produsele Etex Building Performance să fie cât mai sustenabile.
“Pe parcursul ultimilor ani am fost în avangarda producătorilor de materiale de construcții care au promovat reducerea ambalajelor de plastic. Suntem mândri că am putut elimina progresiv foliile de plastic folosite la ambalarea paleților de gips-carton la fabrica Siniat Turceni. Căutăm în permanență să optimizăm soluțiile noastre de construcție ușoară pentru a-și păstra standardul de calitate în timp ce devin mai sustenabile. În acest sens am introdus kitul SMART care combină beneficiile unor plăci super ușoare cu cele mai avansate tehnologii de producție a gips-cartonului. Tehnologia inovatoare folosită pentru fabricarea componentelor Smart Kit reduce cantitatea de materie primă și energie folosite, produsele sunt mai ușor de transportat spre șantiere, iar durata lucrărilor de construcție scade. Lucrăm și la un proiect pentru recuperarea gipsului provenit din deșeurile de pe șantiere. Ne menținem convingerea că gipsul este materialul care va asigura tranziția către o industrie a construcțiilor cât mai sustenabilă pe măsură ce vom reuși să implementăm programe pentru a-l valorifica la potențial maxim”, a declarat Andrei Popa, Director General România & SEE region.
Obiectivul Etex este ca până în 2030 să folosească cu 20% mai multă materie primă obținută prin reciclare, raportat la nivelul din 2018, și să reducă cantitatea de deșeuri nereciclabile la zero.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate