Edenred face un nou pas în procesul de reducere a propriei amprente de carbon și anunță că va lansa în curând alternative virtuale pentru produsele card de masă, de vacanță, cultural și cadou. Soluția pune la dispoziția utilizatorilor aceleași funcționalități ca un card tradițional, dar fără suportul din material plastic.

Noile funcționalități digitale oferite de Edenred vor fi disponibile imediat ce legea privind posibilitatea emiterii de tichete pe card virtual va intra în vigoare.

Introducerea cardurilor virtuale este următorul pas firesc, adaptat noilor modele de lucru ale companiilor și ale angajaților și aliniat la un imperativ major de mediu –  eliminarea plasticului din procesele de producție. Prin această inițiativă, Edenred își consolidează angajamentul de a atinge zero emisii nete de carbon până în 2050”, a declarat Görkem Oran, Director General Edenred România.  

Cardul virtual este reprezentat de un număr unic format din 16 cifre, generat digital și atașat contului de utilizator din aplicația MyEdenred. Prin intermediul cardurilor virtuale Edenred, angajații beneficiază de o soluție de plată mereu la îndemână și de un nivel înalt de securitate. Datele cardului virtual vor fi disponibile doar în aplicația MyEdenred, ceea ce elimină și riscurile de a pierde sau deteriora cardul.

Introducerea cardurilor virtuale completează ecosistemul digital oferit de Edenred și contribuie, totodată, la procesul de eliminare a plasticului, anunțat la finalul anului 2021, când compania a lansat cardurile eco, realizate din PVC reciclat în proporție de 85,5%.