REHAU Window Solutions a prezentat la Fensterbau Frontale 2024, ARTEVO Terra, un sistem de profile pentru ferestre, produs cu PVC bioatribuit. Prin utilizarea PVC-ului bioatribuit și reciclat, ARTEVO Terra promite reducerea semnificativă a emisiilor de CO2 în comparație cu utilizarea PVC-ului virgin.

”Întregul design este sinonim cu sustenabilitatea de viitor pe parcursul întregului ciclu de viață. Profesioniștii în domeniul ferestrelor beneficiază de o serie de valori adăugate și, în cele din urmă, pot oferi clienților finali un pachet personalizat, extrem de atractiv și sustenabil”, a declarat Frank Zimmermann, Chief Technology Officer REHAU Window Solutions.

”Suntem mândri să aducem inovațiile REHAU în atenția partenerilor noștri pentru a oferi împreună cu aceștia ferestre durabile realizate într-un mod responsabil față de resurse și cu un grad de confort ridicat pentru beneficiari. ARTEVO Terra este exemplul clar că REHAU Window Solutions inovează continuu pentru a pune la dispoziție pieței cele mai bune soluții”, a declarat Paul Chipriean, Director Window Solutions REHAU România.

Potrivit declarațiilor REHAU, PVC-ul bioatribuit are o amprentă de CO2 cu 90% mai mică decât PVC-ul virgin, iar sistemul ARTEVO Terra are un conținut reciclat de până la 80% (postconsumator și postindustrial). Compania mai precizează că materialul reciclat provine din ciclul intern și că sistemele vor fi returnate către aceasta după faza de utilizare. O altă trăsătură de sustenabilitate a noului sistem este că ferestrele fabricate cu acesta nu necesită întărituri din oțel până la o înălțime de 2,4 metri.

Grupul REHAU generează o cifră de afaceri anuală de peste 4,5 miliarde de euro cu soluții pe bază de polimeri. Acesta reunește sub același acoperiș companii precum REHAU Industries cu Meraxis, New Ventures, RAUMEDIC și REHAU Automotive.