Începând din luna aprilie 2024, Bookingham, platformă de rezervări online ce reunește peste 2.000 de restaurante din România, se alătură cauzei SocialFood, donând 1 RON pentru o masă caldă la fiecare rezervare făcută și onorată.

SocialFood, programul asociației înființate de Chef Adi Hădean, a donat până în prezent peste 1 milion de porții de mâncare caldă gătită persoanelor vulnerabile. Parteneriatul își propune să crească nivelul de conștientizare al misiunii și activității SocialFood, implicând cât mai mulți membri din comunitate.

Bookingham e pentru și despre comunitate. Iar din comunitate fac parte și cei care ies în oraș săptămânal, dar și cei care duc lipsa unei mese calde. Prin parteneriatul cu SocialFood dorim să reducem această discrepanță, implicând cât mai mulți oameni într-o cauză nobilă. Clientul are un impact puternic printr-un simplu gest: o rezervare, care nu ia mai mult de câteva secunde, iar restaurantele pot contribui și mai mult: crescând donația sau dedicând un produs din meniu pentru SocialFood”, a declarat Raul Sideriaș, CEO Bookingham.

SocialFood e o căutare a umanității din noi și îndrăznesc să spun că am găsit-o în foarte mulți dintre semenii mei în ultimii ani, și legat de Covid19, și legat de criza refugiaților din Ucraina, și legat de persoanele vulnerabile pe care le susținem zilnic prin mesele calde donate. Să oferi o farfurie de mâncare unui om flămând și fără mijloace e lucru mare pentru acel om. Zeci de mii de români și companii au făcut și continuă să facă gestul ăsta iar asta ne ține activi”, a declarat Chef Adi Hădean.

În prezent, peste 2.000 de restaurante din marile orașe ale României sunt active pe Bookingham. În 2023, platforma a înregistrat peste 1.000.000 de accesări.