Eco Provocarea, programul de educație pentru mediu al asociației Viitor Plus, s-a derulat timp de 7 luni, în 150 de școli și licee din România. Elevii și profesorii participanți la Concursul Național au colectat din comunitățile lor peste 170.000 de kilograme de materiale reciclabile și au plantat peste 87.000 puieți.

Ne bucurăm să anunțăm finalizarea cu succes a celei de-a XII-a ediții a Concursului Național Eco Provocarea, un program care a adunat împreună elevi, profesori și comunități, pentru a promova conștientizarea ecologică și acțiunile de mediu. Suntem mândri să vă prezentăm rezultatele impresionante obținute de către participanți în cadrul acestei ediții”, a declarat Claudia Bărburaș, managerul Eco Provocarea.

Cele trei școli câștigătoare din totalul de 70 implicate în această ediție a Concursului Național Eco Provocarea Juniori sunt:

  1. Școala Gimnaziala „Elena Doamna”, Tecuci – Locul I (premiu în valoare de 5.000 lei)
  2. Școala Gimnazială Nr. 30, Timișoara – Locul II (premiu în valoare de 3.000 lei)
  3. Palatul Copiilor, Galați – Locul III (premiu în valoare de 2.000 lei)

Cei mai merituoși dintre elevii de liceu și profesorii lor coordonatori vor ajunge în Tabăra de Leadership pentru Mediu Eco Provocarea, de la Cheia, județul Prahova, în perioada 17-20 august, iar 3 școli generale din județele Timiș și Galați vor primi premii în bani, în valoare de 10.000 de lei.

Tabăra de Leadership pentru Mediu oferă participanților, pentru a 10-a ediție oportunitatea de a interacționa cu experți în domeniul ecologiei, de a participa la ateliere și activități practice legate de sustenabilitate și de a se conecta cu alți tineri pasionați de protejarea mediului.

Concursul Național Eco Provocarea, ediția a XII-a, a fost sprijinit de Goldman Sachs, PARTSLIFE și Climate Of Change.