Dressingz, start-up românesc din domeniul modei circulare, a atras peste 300.000 de euro în primele 2 săptămâni de la lansarea campaniei de finanțare pe platforma de crowdfunding Rōnin, adică peste 60% din ținta vizată, în valoare de 500.000 euro. Evaluarea curentă a Dressingz se ridică la 3,5 milioane de euro.

În cea de-a doua săptămână a campaniei, membrilor comunității care sprijină misiunea Dressingz li s-au alăturat mai mulți investitori strategici, care, pe lângă contribuția financiară, își propun să contribuie și cu expertiza lor la dezvoltarea afacerii Dressingz.

Am fondat Dressingz cu gândul de a aduce un plus de calitate în garderobele iubitorilor de fashion, dar și un plus de bine pentru planetă. Dacă iubim moda, nu se poate să ignorăm impactul devastator pe care industria fashion îl are asupra planetei. Soluția noastră este un ecosistem circular, care are ca nucleu o platformă de tip marketplace, unde consumatorii pot vinde și cumpăra articole vestimentare premium de la branduri de renume și chiar piese de colecție, extinzând astfel ciclul de viață al hainelor de calitate”, declară Romina Tăzlăoanu, fondator și CEO Dressingz.

Misiunea Dressingz este să facă din moda sustenabilă circulară o normalitate, cu avantaje pentru planetă, consumatori, companii și ONG-uri. În același timp, să contribuie la democratizarea luxului pentru un segment de consumatori inspirați de high-fashion, cărora le lipsesc resursele financiare, însă urmăresc trendurile și prețuiesc produsele de lux.

Toate procesele derulate pe Dressingz sunt automatizate, permițând listarea, vânzarea și livrarea produselor în doar câteva click-uri, de pe web sau din aplicația mobilă.

Prețurile articolelor de lux sunt reduse cu până la 90% față de prețurile de retail, astfel ca oricine să poată accesa piese premium de la designerii favoriți, într-o stare extrem de bună, verificate de experți autentificatori de la Luxury Appraisal & Authentication cu sediul în S.U.A.

Dressingz a integrat, până în prezent, 10 branduri fashion care susțin revânzarea prin intermediul voucherelor de reduceri și a derulat cu succes un proiect pilot pentru donații, după modelul „Tu vinzi, noi donăm” realizat în parteneriat cu Crucea Roșie. 

Piața globală de pre-owned fashion a înregistrat creșteri constante în ultimii ani, fie că vorbim despre magazinele dedicate, de târguri vintage, boutique-uri de fashion pre-owned sau vânzări prin intermediul social media. Evaluată la peste $119 miliarde la sfârșitul anului trecut, se estimează că aceasta va crește la peste $218 miliarde, până în 2026.

Investiția în Dressingz este de fapt o investiție în Romina, pe care o știu de aproape 20 de ani. Este o investiție în pasiunea ei, în devotamentul și ambiția ei de a duce acest proiect, care este inovator pe piața din România, la un alt nivel”, spune Orlando Nicoară, investitor în Dressingz.