deFilm, casă de producție cinematografică din București, fondată în 2009 de Radu Stancu, se afirmă la nivel european pentru abordarea sustenabilă a producției de film, recunoscută prin Green Filming Award. Premiul a fost acordat pentru filmul Dinți de lapte, cel de-al doilea lungmetraj de ficțiune al regizorului Mihai Mincan, aflat în stadiul de dezvoltare. 

Green Filming Award a fost lansat în 2020 de către Torino Film Lab – program care sprijină profesioniștii din industria audiovizuală prin activități de formare, dezvoltare, finanțare și networking. Premiul este acordat sub forma unui grant pentru acoperirea cheltuielilor legate de implementarea sistemului de evaluare Green Film și adoptarea strategiilor de sustenabilitate în timpul filmărilor.  

Măsurile aplicate de companie presupun minimizarea cantității de deșeuri prin încheierea unor parteneriate în vederea reciclării selective, crearea de fluxuri de lucru digitalizate, eliminarea utilizării recipientelor de plastic și înlocuirea acestora cu produse reutilizabile sau complet reciclabile. În plus, casa de film vizează reducerea amprentei de carbon, implementând soluții ecologice alternative în departamentele de transport și iluminat, precum și politici de protecție a mediului în locațiile de filmare în natură.