După 4 ani de renovări, Casa Artelor din Sibiu a fost inaugurată oficial ca nou spațiu educațional și de cultură. Proiectul a fost realizat de Muzeul ASTRA din Sibiu, cu sprijinul partenerilor locali și internaționali.  

Obiectivele acestui centru vizează sprijinirea meșteșugarilor din România, asigurarea unui spațiu educațional în care artiștii români să poată învăța cum să transforme pasiunea într-o afacere, dar și asigurarea unui spațiu expozițional și a unei galerii de artă cu vânzare.  

Investiția totală a fost de aproximativ 3 milioane euro și a inclus renovarea completă a unei case de patrimoniu din Piața Mică a Sibiului. Se estimează că peste 200 de meșteșugari vor beneficia în acest an de cursuri și sprijin din partea echipei Casa Artelor.   

Este un moment istoric pentru domeniul cultural din România și o asumare a unei imense responsabilități pentru publicul larg, dar și pentru meșteșugarii care își doresc să asigure continuitatea artei lor. Ne dorim să fim un intermediar între meșteșugari și publicul românesc, să curatoriem arta folclorică românească și să susținem eforturile acelor artizani tradiționali care încă aleg să își promoveze arta într-o formă autentică”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA. 

Inițiativa face parte din Proiectul Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor – Centru de activități și resurse regionale (C.A.R.R.), finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.