Danone România a obținut certificarea B Corp în cadrul grupului regional al Europei Centrale și de Est din care mai fac parte Bulgaria, Ungaria, Cehia și Slovacia. Danone România se alătură astfel mișcării sociale pentru sustenabilitate ce aduce împreună peste 6.000 de companii, din peste 80 de țări și 150 de industrii.

Certificarea B Corp este acordată companiilor care îndeplinesc standarde riguroase în cinci categorii: guvernanță, angajați, mediu înconjurător, comunitate și consumatori. Pentru a primi certificarea, o companie trebuie să obțină un minimum de 80 de puncte în evaluarea B Impact Assesment, ce se axează pe întregul lanț valoric, iar Danone Europa Centrală și de Est a obținut 103,3 puncte.

 ”B Corp este mai mult decât o certificare, este un mod de gândire sustenabil, implementat în toate departamentele. Este efortul tuturor colegilor care lucrează în Danone România, care cred în misiunea companiei și în potențialul lor de a aduce sănătate prin alimente unui număr cât mai mare de oameni”, a declarat Cristina Bîcîilă, Manager One Planet, One Health Danone Europa Centrala si de Est.

Certificarea susține promisiunea globală a companiei ca până în 2025 să se numere printre cele mai mari multinaționale din lume 100% certificată B Corp. În acest moment 72,4% din operațiunile și mărcile Danone sunt certificate.