Danone România a finalizat investiția de 1 milion de euro în achiziția și montarea de panouri fotovoltaice, care vor asigura 20% din consumul de energie electrică al fabricii din București.

Cele 2.350 de panouri fotovoltaice amplasate pe acoperișul și pe terenul din spatele fabricii de iaurt din cartierul Colentina, vor furniza 1.473 MWh pe an, echivalentul a 20% din energia electrică totală consumată. În zilele însorite de vară, se estimează că producția de energie verde va acoperi integral consumul electric al fabricii pe timpul zilei.

”În fabrica noastră din București, unde lucrează peste 150 de angajați, producem și distribuim zilnic 1 milion de iaurturi către consumatorii români, dar și către alte 13 piețe europene. Suntem mândri să spunem că investiția de 1 milion de euro în implementarea sistemului de energie fotovoltaică asigură 100% energie verde pentru consumul fabricii în zilele de vară și 20% iarna. Această inițiativă este încă un pas în față în respectarea demersurilor pentru sustenabilitate”, a declarat Bogdan Joița, Directorul Fabricii Danone România.

În 2024, Danone România s-a alăturat mișcării sociale pentru sustenabilitate ce aduce împreună peste 6.000 de companii, în peste 80 de țări și 150 de industrii ce îndeplinesc standarde riguroase de performanță socială și de mediu, transparență și responsabilitate, prin obținerea certificării B Corp în cadrul grupului regional al Europei Centrale și de Est din care România face parte, alături de Bulgaria, Ungaria, Cehia și Slovacia. Certificarea B Corp este acordată companiilor care îndeplinesc standarde riguroase în cinci categorii: guvernanță, angajați, mediu înconjurător, comunitate și consumatori.