Copper Beech Urban Development planifică o investiție majoră, de 745 milioane de lei, în dezvoltarea unui parc fotovoltaic de ultimă generație. Proiectul solar cu o capacitate de peste 130 MW reprezintă intrarea în sectorul energiei regenerabile din România a cunoscutului om de afaceri britanic Dinesh Dhamija, fondatorul Cooper Beech Group.

Copper Beech Urban Development este specializată în producția de energie electrică și este o subsidiară a Copper Beech Group. Cu un portofoliu de investiții în proiecte sustenabile din Europa și India, compania joacă un rol cheie în administrarea și conducerea celor mai importante întreprinderi din domeniul energiei solare și hidrogenului din România.

Investiția Copper Beech Urban Development în dezvoltarea parcului fotovoltaic din Bucșani, județul Giurgiu, reprezintă un pas semnificativ către un viitor mai ecologic și mai durabil pentru România, generând beneficii notabile din punct de vedere economic și ecologic. Parcul fotovoltaic va dispune de panouri solare de ultimă generație, asigurând producerea de energie electrică curată și ecologică, cu scopul de a contribui la reducerea emisiilor de carbon în regiune.

Parcul fotovoltaic din Bucșani va acoperi o suprafață de 130 hectare și se preconizează că va avea o producție anuală de aproximativ 174 milioane kilowați-oră (kWh), ceea ce ar reduce emisiile de carbon cu 50.700 tone pe an.

Parcul solar reprezintă prima fază a unui proiect mai amplu, având o capacitate cumulativă de 270 MWe și o investiție suplimentară de 820 de milioane de RON. Dorim să avem o capacitate totală de 270 MWe, prin intermediul căreia intenționăm să aducem schimbări majore în peisajul energetic din România și să atingem o capacitate totală de aproape 1 GWe până în 2026. Această inițiativă reiterează angajamentul nostru pe termen lung de a promova dezvoltarea energiei regenerabile în regiune. Principalul nostru obiectiv, la Copper Beech Urban Development, este de a contribui la atingerea obiectivelor europene privind reducerea emisiilor de carbon la zero net prin generarea de energie curată, construirea de parcuri solare și promovarea inițiativelor de producție de hidrogen verde și amoniac verde. Proiectul nostru va avea o contribuție semnificativă la diversificarea mixului energetic al României și la reducerea dependenței de sursele de energie tradiționale”, a declarat omul de afaceri britanic Dinesh Dhamija.

În plus, investiția va genera un impact semnificativ asupra economiei locale, contribuind la crearea de locuri de muncă pe parcursul fazei de construcție și în timpul exploatării. De asemenea, dezvoltarea parcului fotovoltaic va susține comunitatea locală prin generarea de oportunități economice și îmbunătățirea infrastructurii din zonă.