Schimbările climatice, cea mai mare provocare a zilelor noastre, a adunat pe 19-20 octombrie la București peste 90 de speakeri români și internaționali la Climate Change Summit, care au împărtășit soluții pentru un viitor sustenabil în fața a 1.700 de participanți de la Opera Națională și în cele 20 de locații conexe din București. De asemenea, 827.000 de spectatori din întreaga lume au urmărit transmisiunea live a platformei partenere We Don’t Have Time.
Aflat la cea de-a doua ediție, Climate Change Summit, devenit deja eveniment de referință în regiune pentru inovatori, antreprenori, cercetători, reprezentanți ai asociațiilor patronale și de business sau ai societății civile, precum și oficiali guvernamentali și din administrația publică, a adus în atenția publică subiecte precum viitorul economiei circulare, finanțelor, agriculturii, protejării vieții sălbatice sau a comunităților locale.
”Ideea cu care am pornit această inițiativă a fost să aducem principalii actori ai tranziției către sustenabilitate la aceeași masă, fie că vorbim de autorități, activiști, start-up-uri, think tank-uri sau companii, pentru a face schimb de idei și de a învăța unii de la alții. Tot ceea ce facem, tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, de la economie la educație, are o amprentă asupra mediului, dar totodată poate deveni o sursă de soluții sustenabile”, a declarat Maria Rousseva, Deputy CEO al BRD Groupe Société Générale, în deschiderea Climate Change Summit.
”Soluțiile pentru problemele complexe legate de schimbările climatice necesită implicarea tuturor părților. Ne onorează că toate aceste grupuri au fost reprezentate și la cea de-a doua ediție a Climate Change Summit – autorități centrale și locale, comunități civice și de afaceri, experți și antreprenori. Viitorul nostru depinde de colaborare și determinare, și ne bucurăm că putem facilita acest dialog”, declară Ciprian Stănescu, Președinte al Social Innovation Solutions
Agenda primei zile a summitului a abordat subiecte precum acțiunile climatice, economia circulară, proiecte centrate pe natură, sustenabilitatea în industria textilă și cea alimentară, dar și în agricultură și urbanism.
În cea de-a doua zi a Climate Change Summit, care a însumat 20 de evenimente în diferite locuri din oraș – conferințe în 5 universități, workshopuri, mese rotunde, discuții și grupuri de lucru la Parlament, Guvern, Ministerul Mediului și Comisia Europeană – s-a vorbit despre start-up-uri verzi, reziliență climatică, schimbări climatice și inteligența artificială, tranziție energetică, practici de agricultură sustenabilă, securitatea alimentară, finanțări sustenabile, rolul autorităților centrale și locale în atingerea obiectivelor SDG6, antreprenoriat sustenabil, oportunități de economie circulară, politici de mediu, cercetare și dezvoltare în tehnologii energetice, dar și despre literatură, storytelling sau implicarea tinerilor în acțiuni de combatere a schimbărilor climatice.
Climate Change Summit este organizat de Social Innovation Solutions, organizație activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale în calitate de inițiator și partener fondator.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate