Carrefour România și Asociația InspirAction anunță câștigătorii ediției pilot a programului educațional „Gesturi mici pentru practici mari“. Patru școli și două grădinițe vor fi premiate cu sisteme de panouri fotovoltaice pentru că au reciclat în luna martie 2023 peste 62.000 de recipiente PET, sticle și doze de aluminiu la aparatele din magazinele Carrefour România, în cadrul programului Sistemul de Garanție-Returnare (SGR).

Ne-am bucurat să descoperim, în școlile participante, profesori atât de dedicați educației copiilor, deschiși să se implice în programe extra-curriculare de economie circulară. Cadrele didactice ale școlilor și grădinițelor din ediția pilot au participat cu entuziasm la webinariile organizate de noi. Scopul acestor întâlniri online a fost de a le prezenta diferite materiale educaționale,  video clipuri, activități practice  și sfaturi pentru a putea susține elevilor o oră interactivă despre reciclare și energie regenerabilă, dar și pentru a-i motiva pe membrii comunității locale să-și doneze gestul de reciclare către școala înscrisă în program”, a declarat Simona Paraschiv, Președinte, Asociația InspirAction.

În ediția pilot au participat șase unități de învățământ, cu aproape 1.200 de elevi și cadre didactice direct implicați în competiția de reciclare, atât prin strângerea de ambalaje, cât și prin sesiuni educaționale despre reciclare la clasă.

În perioada următoare, cele șase școli câștigătoare vor fi echipate cu sisteme de panouri fotovoltaice. Acestea vor contribui la reducerea amprentei de carbon și la creșterea utilizării energiei regenerabile, cât și la economii semnificative în bugetele școlilor. Economisirea resurselor financiare în acest mod va permite inclusiv ca parte dintre aceste fonduri să fie reinvestite în proiecte de educație.