Asociația Alucro începe înscrierile pentru cea de-a 11-a ediție a Can Art&Design Festival, o competiție ce îmbină arta cu mesaje de încurajare a reciclării. Concursul, dedicat atât artiștilor profesioniști, cât și pasionaților de artă, promovează utilizarea creativă a dozelor de aluminiu, prin transformarea acestora în opere de artă și instalații spectaculoase.

Can Art&Design Festival nu este doar o platformă pentru exprimarea creativității, ci și o inițiativă de conștientizare a importanței reciclării. Aluminiul este un material infinit reciclabil, iar utilizarea acestuia în proiectele de artă subliniază necesitatea protejării mediului înconjurător. Prin această competiție, dorim să inspirăm publicul și participanții să adopte practici sustenabile și să contribuie la reducerea deșeurilor”, declară Adina Magsi, Director General Asociația Alucro.

Competiția oferă participanților oportunitatea de se a se înscrie pentru una dintre cele trei categorii competiționale: Tablouri M (dimensiuni minime 50 x 70 cm), Tablouri XL (dimensiuni minime 80 x 90 cm), și sculpturi sau instalații (dimensiuni minime H 100 cm). Pentru toate cele trei categorii, participanții pot reprezenta o idee proprie sau pot realiza o replică / reinterpretare a unei opere celebre. Singura condiție este ca materialul principal utilizat în realizare operelor să fie dozele din aluminiu.

Înscrierea în competiție se face după realizarea lucrării, prin completarea formularului disponibil pe site-ul canartdesignfestival.ro/înscriere, oferind o descriere tehnică și artistică a lucrării, însoțită de imagini ale acesteia. Termenul limită pentru înscriere este 30 august 2024.

Câștigătorii vor fi recompensați cu premii în valoare totală de 6.000 euro (3 premii x 500 euro secțiunea Tablouri M; 3 premii x 700 euro secțiunea Tablouri XL; 3 premii x 800 euro secțiunea Instalații / Sculpturi), cât și prin expunerea lucrărilor în mai multe orașe din România.