Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE) anunță participarea a peste 2.730 de elevi la cea de-a X-a ediție a Olimpiadei Micilor Bancheri, concurs ce vizează evaluarea nivelului cunoștințelor copiilor la disciplina opțională de Educație Financiară.

Ediția de anul acesta a Olimpiadei a demarat la începutul lunii martie 2024, când elevi din 34 de județe ale țării și din municipiul București au susținut proba scrisă de verificare a cunoștințelor de educație financiară. Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat din fiecare dintre școlile participante au fost admiși în etapa următoare a competiției. Cei mai buni 395 de elevi au participat la etapa națională a concursului, care a constat în realizarea unui proiect practic de educație financiară.

La finalul acţiunii, elevii cu cele mai bune rezultate au fost recompensați cu premii din partea organizatorilor. Proiectele care nu au ajuns pe podium, dar s-au evidențiat prin originalitate, primit premiile speciale „Inovaţie în Educaţie Financiară” din partea Mastercard și „Smart in banking ”din partea Alpha Bank Romania.

Anul școlar 2023-2024, a reprezentat cel de-al unsprezecelea an școlar de predare a Educației financiare în învățământul preuniversitar din România. Numărul celor care l-au studiat a crescut de la an la an, respectiv peste 630.100 preșcolari și elevi din învățământul preuniversitar (din București și din cele 41 județe) s-au bucurat de predarea unei ore pe săptămână din acestă disciplină, sub formă de: opțional – adică curriculum la decizia școlii (CDȘ), interdisciplinar – cu istoria, matematica, limba română, antreprenoriat, dezvoltare personală sau extracurricular. Totodată, în perioada 2013-2024, APPE a oferit cu titlu gratuit cca. 1,6 milioane de manuale”, a declarat prof. dr. Ligia Goloșoiu, fondatorul Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație.

Organizată de Asociaţia pentru Promovarea Perfomanţei în Educaţie, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Nationale, Olimpiada Micilor Bancheri face parte din proiectul de introducere şi promovare la nivelul învăţământului primar a disciplinei opţionale Educaţie Financiară. Pe termen lung, APPE își propune ca prin proiectele sale să contribuie la formarea unui comportament rațional pentru viitorul consumator de produse și servicii bancare.