Campionatul de matematică pe echipe a început oficial în ARENA CampioMATE 2025. Pe 9 februarie, în cadrul Evenimentului START JOC, elevii participanți împreună cu antrenorii s-au “aliniat” la startul unei ediții record CampioMATE.
START JOC CampioMATE 2025 s-a desfășurat simultan, în studio-ul CampioMATE din Mega Mall București și în City Park Constanța, cu transmisiune live pe canalul Youtube CampioMATE.
Evenimentul aduce împreună elevii care, după aproape 4 luni de probe zilnice, concurează acum pentru titlul de campioni în arena matematicii pe echipe.
A patra ediție CampioMATE reunește un număr record de participanți, în contextul în care studiile arată că matematica este una dintre disciplinele care provoacă un nivel crescut de anxietate în rândul elevilor.
Anul acesta, CampioMATE a atras 35 de județe partenere plus elevi ai Școlii Europene din Bruxelles – secția română, peste 1.000 de școli, 893 profesori coordonatori, peste 13.000 de elevi înscriși și 345.000 probleme de matematică rezolvate în faza de calificări.
”Fiecare copil poartă în el un campion care abia așteaptă să fie descoperit și antrenat. De aceea, am creat CampioMATE – Campionatul de matematică pe echipe – un program complementar de învățare care îmbracă forma unui concurs captivant de matematică, unde jocul, socializarea, stimularea perseverenței și a curiozității merg mână în mână pentru a sprijini și a antrena progresul elevilor-jucători la matematică. Evenimentul START JOC, dedicat atleților minții calificați în această ediție, a fost o ocazie excelentă pentru a aduce în față întreaga comunitate CampioMATE, pentru a simți efervescența și nerăbdarea participanților de a descoperi și a rezolva noi misiuni în arena de joc”, au declarat Andrei Rădulescu și Maria Predoiu, Președinte și Director Executiv, Asociația Visuri Îndrăznețe și cofondatori CampioMATE.
La finalul ediției, pe 31 mai, va avea loc Gala CampioMATE 2025, prilej cu care finaliștii vor fi premiați pe măsura rezultatelor.
CampioMATE este un format de învățare complementară care îmbracă forma unui concurs dedicat generației nativilor digitali și are ca misiune atragerea elevilor de gimnaziu spre matematică pentru a-și crește nivelul. Programul este organizat de Asociația Visuri Îndrăznețe în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România reprezentată de Dl. Prof. Univ. Dr. Radu Gologan – Președinte S.S.M.R. În țară, programul este derulat în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene. În acest an, concursul este inclus pe lista concursurilor școlare naționale recunoscute de Ministerul Educației.

Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate