Școala de Valori, în parteneriat cu Provident și cu sprijinul Ministerului Educației, a început înscrierile pentru cea de-a noua ediție a programului dedicat liceenilor talentați, Bursele stART. Licenii pasionați de pictură, desen, muzică, dans sau artele viitorului (vlogging, scriere creativă sau fotografie) pot depune aplicațiile pe site-ul Școlii de Valori până pe data de 29 octombrie.

În noua ediție a programului, crește numărul de beneficiari, de la 30 de tineri care au fost susținuți în 2022, la 50 de liceeni. Totodată, crește cu 2.000 de lei și valoarea fiecărei burse, care ajunge astfel la 8.000 de lei. În acest an, proiectul se adresează și liceenilor care provin din familii vulnerabile, identificate prin proiectul Asociației Provident pentru Educație, „Invizibilii”- familiile monoparentale, angajații la negru, pensionarii în risc de excluziune socială, șomerii de peste 50 de ani și fermierii de subzistență.

”Prin „Bursele stART” susținem pasiunea și arta la începuturile sale, în adolescență, atunci când deciziile sunt importante și pot face diferența între carieră și pasiune. Cu susținere financiară, ateliere pentru dezvoltare personală, mentorat și coaching, am creat alături de partenerul nostru un program de tradiție, unde îi așteptăm pe viitorii bursieri”, a declarat Dragoș Belduganu, manager colaborări instituționale și internaționale în cadrul asociației Școala de Valori.

Pentru înscrierea în programul Bursele stART, sunt eligibili tinerii care talentați la una dintre următoarele discipline: pictură, desen, muzică, dans și artele viitorului (vlogging, scriere creativă sau fotografie) – și care au un portofoliu într-unul dintre aceste domenii. Bursa poate fi folosită pentru a susține costurilor echipamentelor, cursurilor și oricăror alte materiale care să îi ajute pe participanți să-și transforme pasiunea într-o meserie. Selecția se va face astfel: 10 burse pentru pictură, 10 pentru desen, 10 pentru muzică, 10 pentru dans și 10 pentru artele viitorului (vlogging, scriere creativă sau fotografie).

”Ne dorim să ajutăm tinerii să câștige încrederea de care au nevoie pentru a-și pune talentul în valoare. Suntem onorați să le oferim o șansă în plus pentru a-și îndeplini visurile. După nouă ediții, suntem mândri că putem spune că avem deja o tradiție în susținerea tinerelor talente și suntem determinați să continuăm acest demers și în viitor”, a declarat Florin Bâlcan, directorul general al Provident Financial România.

Tinerii selectați pentru programul de burse vor beneficia și de ateliere de dezvoltare personală și vocațională, de evenimente de tip Biblioteca Vie, în care oameni care au reușit deja să își construiască o carieră în domeniul artelor le vor împărtăși experiența lor și le vor oferi sfaturi. De asemenea, vor beneficia de sesiuni de mentorat, coaching și cursuri de educație financiară, care au rolul de a-i ajuta să își descopere punctele forte, dar și cum pot să își maximizeze potențialul.

Lansat în 2014, programul Bursele stART a sprijinit peste 290 de liceeni care au folosit bursele pentru a investi în talentul lor, în instrumente, în cursuri sau în taxele de participare la competițiile de profil.