Schimbarea vine chiar și din cele mai mici acțiuni ale noastre. Acesta este unul dintre mesajele pe care și le propune să le transmită campania BRD „Lumea9 e în mâinile noastre”, demarată ca preambul la ediția a doua a Climate Change Summit. Cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice, ce își propune să identifice soluții aplicabile în multiple sectoare, va avea loc în perioada 19-20 octombrie, BRD – Groupe Société Générale fiind inițiator și partener fondator al evenimentului.

Anul acesta, mesajul contribuției pe care fiecare o poate avea pentru un viitor mai bun pornește de la tânăra generație de artiști. Patru artiști lansează o invitație la reflecție despre necesitatea construirii unei lumi mai sustenabile pentru generațiile de azi și de mâine. Campania își propune să promoveze soluții pentru schimbările climatice, pornind din mâinile unor artiști care utilizează tehnici sustenabile: Megan Dominescu (artist în textil), Iulia Groves (linogravură pe pânză și hârtie), Oana Barbonie (colaj pe hârtie) și George Roșu (ilustrație pe pânză).

Până pe 18 octombrie, lucrările celor 4 artiști sunt găzduite în vitrinele unor agenții BRD din București, iar din 19 octombrie, acestea vor fi expuse și în cadrul Climate Change Summit.

Dincolo de un set de reguli și obiective sprijinite de idei inovatoare și tehnologii sofisticate, sustenabilitatea este mai ales o atitudine. Toți suntem responsabili în aceeași măsură, fie în activitatea de business sau în viața de zi cu zi. De aceea, am vrut să marcăm această a doua ediție a Climate Change Summit comunicând, simplu și direct, că lumea nouă, lumea viitorului, este, la propriu, în mâinile noastre. Arta este, la fel ca întotdeauna, cel mai bun vehicul pentru transmiterea unei astfel de idei. Suntem bucuroși să oferim orașului și oamenilor lui ideea de viitor verde, exprimată atât de frumos prin operele a patru extraordinari tineri artiști români”, spune Flavia Popa, Secretar General al BRD – Groupe Société Générale.

Campania „Lumea9 e în mâinile noastre” este desfășurată de BRD în contextul Climate Change Summit, inițiat de BRD și organizat împreună cu Social Innovation Solutions.

Lumea9 este platforma de sustenabilitate care reunește toate temele pe care BRD le consideră importante pentru construirea unui viitor mai bun, de la economie sustenabilă, produse și servicii bancare cu impact pozitiv, la educație, cultură, societate, știință, tehnologie, mediu și biodiversitate.