Bayer România se alătură Asociației Dăruiește Viață și inițiativei #NoiFacemUnSpital, prin redirecționarea unui procent din vânzările produsului Bepanthen Unguent pentru construirea celei de-a doua clădiri a noului campus medical, în incinta Spitalului Marie Curie din București.

Astfel, 2% din vânzările fiecărui Bepanthen Unguent, achiziționat în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2024, din orice farmacie din România, va fi redirecționat către Dăruiește Viață.

Spitalul acesta a fost construit cu gândul la copiii și la părinții, ai căror micuți primesc un diagnostic grav și primul gând pe care îl au este să-și trateze copilul în afara țării, dar și la cadrele medicale care fac tot ce este omenește posibil pentru a oferi o șansă în plus. Este un reper pentru România și o oază de speranță. Continuăm, împreună, cu cea de-a doua clădire pentru a schimba felul în care este tratat pacientul-copil în România”, spune Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

Să construiești un spital, în Romania, părea, cu câțiva ani în urmă, un vis prea mare pentru a fi împlinit. Dar, pentru că sute de mii de oamenii și mii de companii au crezut și au susținut acest proiect, prima clădire a spitalului e azi gata și urmează să primească primii pacienți. Continuăm, nu ne oprim aici, visăm să construim la Marie Curie primul campus medical adevărat și ne bucurăm că Bayer România a decis să vină alături de noi și să susțină schimbarea în sistemul românesc de sănătate”, spune Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

În ultimii 10 ani, Dăruiește Viață a investit peste 60 mil. euro în sistemul medical din România, fonduri strânse exclusiv din donații și sponsorizări. Dăruiește Viață a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu Autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București) și a demarat cel mai mare proiect de implicare socială din ultimii ani: construcția Spitalului de Copii din București. În prezent, peste 350.000 de persoane fizice și peste 8.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital, iar inițiativa și-a atins de curând un obiectiv major: finalizarea primei clădiri.