Avis România anunță extinderea liniei de business cu un nou serviciu dedicat companiilor din România – Electric For Business. Noua soluție de mobilitate pune la dispoziția companiilor o flotă modernă de autoturisme electrice. În flota se vor regăsi modele precum Volkswagen ID.3 Advanced Pro 58 kWh și Volkswagen ID.4 Pro Advanced 77 kWh.

În plus, persoanele juridice vor putea opta pentru soluții personalizate cu termene de închiriere de 12 luni, iar tarifele includ costurile cu RCA, întreținerea autovehiculului, administrarea anvelopelor, asistență rutieră la nivel național, autovehicul de înlocuire, înmatriculare, rovinietă și ITP.

Pe măsură ce sustenabilitatea devine un punct central în strategiile tot mai multor companii, Avis aduce soluții de mobilitate care să răspundă nevoilor din piață și să susțină tranziția către un viitor mai verde. Prin intermediul Electric for Business, clienții noștri corporate beneficiază de o flotă modernă de mașini electrice, care le permite să-și reducă impactul asupra mediului și să își îndeplinească obiectivele de sustenabilitate. În plus, un alt beneficiu real este și eficientizarea costurilor, ținând cont că tarifele pentru încărcarea unui autovehicul electric sunt mai mici decât prețurile combustibilului”, a declarat Adrian Hălmăgean, Director General Avis România. 

Piața de închiriere de mașini electrice a cunoscut o creștere rapidă în ultimii ani. Potrivit Electric Car Rental Global Market Report 2024, se așteaptă ca aceasta să ajungă la o valoare de 11,39 miliarde dolari în 2024, cu o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 16,0%, de la 9,82 miliarde dolari în 2023. În acest studiu, prin închirierea de mașini electrice se înțelege un serviciu oferit de o companie care permite clienților să închirieze mașini electrice pentru perioade scurte sau lungi, fără a fi nevoie să le achiziționeze.

De asemenea, autorii au luat în calcul principalele tipuri de vehicule pentru închirierea de mașini electrice, incluzând mașini full electric și mașini hibride. Mașinile full electric utilizează motoare electrice alimentate de baterii, rezultând zero emisii de evacuare. Aceste autovehicule de închiriat sunt clasificate în mașini economice și mașini de lux, fiind folosite pentru deplasări în scop turistic sau de afaceri.